20 mart 1999 trabzonspor gençlerbirliği maçı

sura
Saat 19:00'da ve cumartesi günü oynanan maçtır.

maçın 48. dakikasında hakem mustafa çulcu tarafından kırmızı kart gören ismail güldüren, 90-91 sezonundan bugüne kadar oynanan lig maçlarında aynı hakemden farklı maçlarda 2 kere kırmızı kart gören futbolculardan biri.

güldüren, bu maç dışında 2000-2001 sezonundaki beşiktaş 0-3 gençlerbirliği maçında da mustafa çulcu'dan kırmızı kart görmüştü.

cumhuriyet, 20 mart 1999

günün önemli maçında sakaryaspor ile fenerbahçe karşı karşıya gelecek.

trabzon-g. birliği

günün diğer önemli karşılaşmasında ise trabzonspor, gençlerbirliği'ni konuk edecek. ikinci yarının başlangıcıyla birlikte kendi evinde sadece bir maç kazanabilen bordo-mavili ekip, başkent ekibi karşısına 'mutlak üç puan' parolasıyla çıkacak. avni aker stadı'nda saat 19.00'da başlayacak trabzonspor-gençlerbirliği karşılaşmasını mustafa çulcu, refik aka, bülent demirler hakem üçlüsü yönetecek.

cumhuriyet, 20 mart 1999

orhan, recep sakat, kalitwinsev de ülkesinde olduğu için oynayamayacak

trabzon'da kadro sıkıntısı

ömer güner

trabzon - trabzonspor bugün kendi saha ve seyircisi önünde gençlerbirliği'yle oynayacağı maça mutlak 3 puan için çıkacak. trabzonspor teknik direktörü gordon milne , orhan ve recep' i sakat, ukrayna milli takımı'na çağrılan kalitwinsev de ülkesinde olduğu için takımdaki yerine alamayacak. bu durumda, teknik direktörün gençlerden bir kadro kurması bekleniyor.

ingiliz teknik adam, futbolcularını çalıştırırken aynı zamanda da motive ediyor. oyuncularını, ''ligin kalan 10 maçında en iyi sonuçları alarak gidebildiğimiz yere kadar gideceğiz'' şeklinde dolduran gordon milne, bu akşamki maçta taraftarların da avni aker stadı'nın tribünlerini doldurarak destek vermelerini istedi.

teknik direktör milne, gençlerbirliği'nin güçlü bir ekip olduğunu, futbolcuların giydiği formanın hakkını vererek ligin ikinci yarısında iki kez kendi sahalarında yenilmenin lekesini üzerlerinden silmek için var güçlerini ortaya koymalarını söyledi..

21 mart 1999, pazar- hürriyet

bordo mavili ekip, gençlerbirliği'ni ikinci devredeki muhteşem futboluyla dağıttı. biri penaltıdan iki gol atan kaptan ogün sahanın yıldızı olurken, diğer sayılar mehmet zengin ve vugrinec'ten geldi.

marakşi, ceza alanına girip çok sert vurdu. kaleci milosevski mükemmel bir hareketle topu kornere tokatladı.

abdullah ceza alanında tolga ile girdiği mücadelede kendini yerde buldu. trabzonsporlu futbolcular penaltı bekledi, ancak hakem devam dedi.

çapraz pozisyonda kaleci ile karşı karşıya kalan fatih'in şutunda top direğin dibinden auta gitti. ilk yarı golsüz sona erdi.

48. dakikada osman'ın ceza sahası içindeki sert şutunda top ismail güldüren'in eline çarptı. hakem, önce penaltıya hükmetti, ardından ismail güldüren'e kırmızı kart gösterdi. penaltıyı ogün gole çevirdi: 1-0.

51. dakikada selahattin, ceza alanına girmekte olan mehmet zengin'i gördü. bu oyuncu, plasesinde metin'in eline çarpan top filelerle kucaklaştı: 2-0.

selahattin'in aut çizgisinden yaptığı ortaya mehmet ipek yatarak kafayı vurdu. meşin yuvarlak yan direkten döndü.

82. dakikada mehmet ipek ceza alanına girdi. topu rakip savunmanın üzerinden aşırdı, araya girip ayak koyan mehmet zengin'in vuruşu direkten döndü. vugrinec tamamladı: 3-0.

85. dakikada ogün ceza sahası içinde plaseledi. önce kaleciye, sonra da yan direğe çarpan top dördüncü trabzon golü olarak g.birliği ağlarına gitti: 4-0.

Maç bilgileri ve kadro ise şöyle:

hakemler : mustafa çulcu, bülent demirlek, refik aka

trabzonspor : petar milosevski, selim özer, ogün temizkanoğlu, tansel başer, mehmet ipek (dk. 82 ünsal aka), mehmet zengin, osman özköylü (dk. 86 okan özke), ünal karaman, abdullah ercan, selahattin kınalı, fatih tekke (dk. 77 davor vugrinec)

teknik direktör : gordon milne

gençlerbirliği : metin akçevre, tolga doğantez, ümit özat, ismail güldüren, hakan demir (dk. 82 serdar samatyalı), nihat baştürk, geremi njitap (dk. 76 lahcen abrami), maimane alfred phiri, mehmet şimşek, ümit karan (dk. 57 ismail doğan), hamid merakchi

teknik direktör : karol pecze

goller : dk. 49 [penaltıdan], 84 ogün temizkanoğlu, dk. 51 mehmet zengin, dk. 81 davor vugrinec (trabzonspor)

sarı kartlar : dk. 9 mehmet ipek, dk. 45 osman özköylü (trabzonspor), dk. 44 ümit özat, dk. 52 hamid merakchi, dk. 87 nihat baştürk (gençlerbirliği)

kırmızı kartlar : dk. 48 ismail güldüren (gençlerbirliği)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol