babanın evlatları

cavdarli dost ekmegi
çavdar ekmeği kişisi ve ben yazar birey kişisinin yeşilçam'da aksiyon komedi alanında en sevdiğimiz filmlerdendir. yönetmeni natuk baytan olup baş rollerde: tarık akan, robert widmark, beyk imamverdi, öztürk serengil, hüseyin alp yer almaktadır.

filmin konusuna gelecek olursak:

fırıldak ömer (tarık akan) ve pire mehmet (robert widmark) dolandırıcılık yaparak geçinen iki arkadaştır ve çeşitli dümenler ile mafya babası beşirin (hüseyin alp) kumarhanesinide dolandırmışlardır. evli ,bir sürü çocuğu olan fakat bir o kadar kadın düşkünü olan veznadar cafer (öztürk serengil) patronundan zam isteyip komedi gibi bir rakam alınca kasada bulunan parayı soygun yapar ve alemlere akmaya başlar fakat yakalanıp cezaevine girer bu olayı gazetede okuyup öğrenen ikili cafer'e yaklaşıp paradan pay almak için cezaevine girmenin yollarını denemeye başlarlar ilk önce fırıldak ömer sonra pire mehmet cezaevine girip cafer'ye baba diyerek yalakalık yapmaya başlarlar. paranın peşinde beşirde vardır bu sırada. daha sonra ise ceza evine cin ali(beyk imamverdi) isimli giren mahkumunda aralarına katılması ile cezaevinden kaçma planları yaparlar ve kaçarlar.önce pire mehmet sonra fırıldak ömer sonra cin ali ve en son beşir babayı kaçırırlar. tekrar birleşip babayı beşirin elinden alan üçlü babanın paranın yeri şurada demesiyle babayı bırakıp oraya koşarlar tabi bu sırada beşir ve adamlarıda bizimkilerinin peşindedir ama baba yalan söylemiştir, baba yanına pire mehmetin daha önce dolandırdığı ve ilk önce onun evine götrdüğü kadınıda alarak yurt dışına doğru kaçmaya çalırşılırken bizimkilerin yakalayıp babanın gerçek karısı ve çocuklarını getirmesi ile ortalık karışır daha sonradan polis olduğu ortaya çıkan cin ali ekibi tutuklayıp adalete teslim etmiştir.


filmde natuk baytan tarzı bir sürü absürt sahne vardır:
- babayı kaçırmak için kadın kılığına girmeleri
- öztürk serengile olan işkence sahneleri
-robert widmark'ın yadigar ejdere işlemeyen yumruğu.... vs

komedi yükü ağırlıklı olarak öztürk serengilde olsa bile tarık akan, robert widmark, beyk imamverdi'nin birbirleri ile olan sahneleri enfes komiktir.


babanın evlatları
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol