cecil hotel

Yazar cizer
Amerikada bulunan eski bir oteldir kendisi cecil oteli ünlü yapan ise ilginç misafirleridir en başta ihtişamı ve mimari yapısıyla ünlü bir otel olarak yapılsada yıllar geçtikçe ekonomik buhranla beraber evsiz barksız, uyuşturucu bağımlılarının uğrak mekanı haline gelmiştir.

Jack Unterweger ve richard ramirez gibi büyük seri katillerde bu otellerin ziyaretçisi olmuştur. Öyle bir otelki Jack Unterweger ve ramirez burada kaldığı süreçte defalarca bu otele üstleri kanlı şekilde giriş yapmalarına rağmen otel görevlileri veya otel sakinlerinin dikkatini çekmiyor veya umursanmıyorlar. Jack Unterweger burada kaldığı süreçte 10'a yakın cinayet işlemiştir ve 4 cinayeti bizzat oteldeki 4 hayat kadınıdır. Jack Unterweger ramirez'i idol edinen ondan sonra otele nostaji maksatlı yerleşmiş bir seri katildi.

Yıllar geçsede oteldeki olumsuz hava değişmemiştir günümüzde dahil bir çok seri katil hayranı sosyopat burada cinayet işleyip seri katilleri anmakta burada onlarca intihar vakası yaşanmaktadır.

Bir kaç yıl öncede elisa lam isimli bir turist kadının kaybolmasıyla ve bulunan cesediyle gündeme gelmişti bu otel.

Elisa lam isimli kadın önceden psikolojik tedaviler gören ve tatil maksatlı geldiği amerikada cecil otele yerleşen bir kadındır. Bir kaç gün bu otelde kaldıktan sonra esrarengiz bir şekilde ortadan kaybolmuştur oteldeki kamera yetersizliğinden ötürü yeri tespit edilemedi tek görüntü kaydı asansöre girerken çekilen kaydıydı.

Gelelim elisa lam'ın kaybolma olayına elisa lam'ın en son bırakacağım videodasindeki görüntüde görebileceğiniz üzere son görüntüsü asansörde tanıdıkları kendisine ulaşamayınca günler sonra polise haber veriliyor kamera kayıtlarında çıkışı tespit edilemiyor başka katlarda asonsörden inişide gözlemlenemiyor. Otel personeli ve polis otelde elisa lam'a dair iz bulamadı.

Günler sonra otel müsterileri akan suyun kötü kokmasından ve kirli gözükmesinden şikayet oluşunca otel görevlileri çatıda bulunan su tankını kontrol ediyor ve elisa lam'in çürümeye başlayan cesedi su tankında bulundu su tankının kapağı kapalıydı.

Bu elisa lam kaydında kafama takılan bir konu var asansör içerisinde kayıt varsa hangi katta indiği tespit edilebilmeliydi asansörün çatıya çıktığını sanmam

Her neyse elisa lam eğer polisin iddia ettiği gibi bipolar bozukluğa sahip birisiyse bile neden ailesi yalnız başına cecil hotel'e yollamıştı? Elisa lam'in seri katillerle anılan bu mekana neden yerleşmişti?

Polis ve otel personeli çatı katı dahil oteli aradığında su tankına bakmamışmıydı? Ceset nasıl bulunamadı 19 gün boyunca nasıl fark edilemedi insan cesedi normal şartlarda 1 hafta içerisinde çürümeye başlar ancak su bu süreyi hızlandırır 2 hafta boyunca çürümüş ceset aromalı su kullanan hiç bir otel sakini nasıl farkına varmadı?

Çatıdaki su tankının ve çatı kapısının kilitli olması gerekirken neden açıktı? Su deposunun kapağı yaklaşık 80 kiloluk bir ağırlığa sahiptir.

Ve neden kendisi orada çıplaktı kıyafetleride sudaydı bu bir intiharsa neden ölmeden önce soyunup suya atlasın?

Kendisinin çüzdanı ve gözlüğü asla bulunamadı ne oteldeki eşyaları arasında ne de su tankında.

Kan tahlillerinde ise kullandığı psikolojik ilaçlar dışında herhangi bir uyuşturucu yoktu herhangi bir şekilde doz aşımı gözükmüyordu.

Ceset incelendiğinde dış görünüş boğulma olsada boğulmaya dair iç organlarında bir iz yoktu ne kara ciğeri patlamış nede iç organları şişmişti sadece yüzeysel bir boğulma söz konusuydu.

Gelelim asıl soruma cecil hotel'in iddasına göre çatıya çıkan her kapı kitlidir ve bir alerm sistemine bağlıdır. Bir insan zorlarsa bir alerm sistemiyle tüm otel yönetiminin haberi olması gerekirdi.

Diyelim ki bir şekilde çatıya çıktı peki ya su tankına nasıl tırmandı? Tırmandı diyorum çünkü bu su tankı düz bir yüzeye sahip ve yaklaşık 3,5 4 metre uzunluğunda elisa lam ise 1.60 cm boyundadır. Haydi merdivensiz tırmandı diyelim neden bir su tankında intihara karar versin? Neden intihar etmeden önce soyunsun? Haydi psikolojisi bozuktu soyunup tanka atladı tank su seviyesi ortalardaydı yani içine giren tankın kapağına hiç bir şekilde erişemezdi erişse zaten çıkardı neden bunu anlatıyorum? Çünkü ceset bulunduğunda kapak tamamen kapatılmış durumdaydı.

Ölüm raporuna gelirsek defalarca rapor değiştirildi intihar raporu, belirsiz ölüm, boğulma ve tekrar belirsiz ölüm. Tekrarlanan ölümler.

Ve şunuda söyleyeyim polis elisa lam'in cesedini tanktan çıkardığında su seviyesi bir insan düzeyini aşmaz düzeydeydi polisin iddasına göre kullanılan su sebepiyle su seviyesi o kadar düşmüş ve normalde seviye boğulma seviyesindeydi.

Ancak ben bu meseleyide araştırdım cecil hotel çatısında bulunan 4. Tanka atlıyor ceset yaklaşık 2 hafta sonra bulunuyor. Yani diğer tanklardaki su bitince fark ediliyor.

yine su full dolu olsa bile kendisini suya batıracak bir ağırlık yoktu kendisini zorla suyun içerisine sokup kendisini boğamayacağına göre rahatça sudan çıkabilirdi 3 metre sudan bahsediyoruz yüzme bilmeyen birisi bile çırpınarak çıkabilir..

Gelelim kendimce geçmiş bilgilerime dayanarak konuşmamama kadınlar çıplak bir şekilde intihar etmez kadınlar ölümden sonra dahi şık görünmek yada aksi durumda yabancı erkeklerce çıplak görülmek istemez. Kadınlar genelde intiharı aşırı dozda ilaç alarak yada silah veyahut yüksekten atlama ile seçer kadınlar için suda intihar en son yöntemdir. Gelelim elisa lam vakasına aşağıda bir ton ilaç varken neden çatıda intiharı seçti çatıda aygın şekilde bulunduğunu düşünürsek neden çatıdan atlamak yerine bir su tankına girmeyi ve üstüne kapağı kapatıp ölmeyi bekler? Yani neden soyunsun?


Hazır elisa lam dan bahsetmişke son görüntüsü:



Yani bu entryden çıkarılacak kıssadan hisse amerika'ya giderseniz cecil hotelde kalmayın ben gitsem kesin kalırdım o ayri mesele
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol