zeki sezer

cavdarli dost ekmegi
çavdar ekmeği ve ben baştan uyarımızı yapalım bu başlık yeşilçam emekçisi zeki sezer içindir. siyasetçi olan mehmet zeki sezer'dir. tipini gördüğünüzde işte bu dediğiniz yeşilçamda sayısız filmde karakter oyuncusu olarak rol almış. kemal sunalile olan sahneleri ise bir efsane olan değeri az bilinen bir yeşilçam oyuncusudur.

kısaca anlatacak olursak:
1929 yılında edirne'de doğdu ilk orta ve lise eğitimini edirne'de tamamladı.ardından istanbul‘a taşınarak 7 ay boyunca iett şişli şubesinde depo müdürlüğü yaptı. daha sonra ise izmire giderek gümrük muhafaza memuru olarak çalıştı askerlikten sonra bu görevinden istifa edip istanbul'a taşındı ve sinema hayatına 1962 yapımı aşk yarışı isimli film ile başladı. genellikle garson, doktor, aldatılan adam gibi rollere hayat verdi kemal sunalla olan bir çok efsane sahnesi vardır.
tokatçı filminde olan bavul sahnesi gibi, ya da şark bülbülü filminde olan cankurtaran sahnesi ya da üç kağıtçı da olan sahnesi gibi. 438 kez kamera karşısına geçen zeki sezer 1990'dan itibaren birkaç dizide ufak roler almıştır. sanatçı 2007 yılında ise vefat etmiştir.


zeki sezer


zeki sezer
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol