kınalı yapıncak

abdulgaffar cabukatlar
Aslında tekirdağ üzümüdür ama ben tekirdağ'da yemedim şu var istanbul'da semt pazarından çok almışlığım var ,tekirdağ yada bozcada diye satarlardı güzel üzümdür , çabuk tüketilmesi gerekir ,yoksa salar . kınalı denmesinin nedeni üzerinde açık kına renkli benekler olmasıdır.

Bozcada'da da yetişirdi ,ben bozcaada'da bağda yedim bir vesile ile ,tadı harikaydı.
en son 6 SENE ÖNCE üsküdar-bağlarbaşı semt pazarından almıştım ,BOZCAADA İDİ ,BİR TEK 2 SEN ÖNCE GÖRDÜM SEMT PAZARINDA,GÜZEL DEĞİLDİ TEZGAHTA DURUŞU .
BÜYÜK OLASILIKLA ARTIK FAZLA YETİŞMİYORDUR ..
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol