görüntülü konuşma

haberci
Teknolojiyle arasında en az bir çağ barındıran babamın kulağını kulak doktorundan daha çok görmeme neden olan(yeşile basar basmaz hemen nasıl kulağa götürülür telefon, kaçmıyorum baba sakin ol), insanlık için büyük bir adım olmasına karşın, babam için denizler altında 20 bin fersah'lık uzaklığa denk gelen bir hizmet.

İlk kez akıllı telefon edindiğinde; - baba bak emin misin, dünya henüz buna hazır değil. Şu küresel ısınmaya bi çare bulalım ve savaşları bi seyreltelim o zaman bakarız.” demiştim de -“bak işine!” demişti. Sonraki günler de onu,
-“sen nasıl akıllı telefonsun? Daha ben demeden bulup karşıma çıkarman lazım, aradığımı!” söylemiyle telefonla kavga ederken yakalamış ve oradan parmak uçlarımın yardımıyla uzaklaşmıştım.

Gurbette olmam hasebiyle o gün bugündür babamın kulağını ben takip ediyorum. Ara ara temizliği için berberinden, bakımı için doktorundan randevu aldığım doğrudur, hakim bey! Tek suçlu “görüntülü konuşma” teknolojisi sunarak, insanları maddi birliktelikten mahrum bırakan ve nostaljik yapılı babamı buna ikna etmeyi başaramayan emperyalizmin sivri zekalarıdır.
Söyleyeceklerim bu kadar!
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol