insanlığın bencillik üzerine kurulu olması

mischief
Daha önce de yazdığım gibi, olmayan durumdur. İnsanları geçtim Bazı hayvanlarda işbölümü var, bazı hayvanlarda Türler arası yardımlaşma var. Zekası az gelişmiş hayvanlarda durum böyleyken çıkıp da insanlık bencillik üzerine kurulu demek radikal bir sözdür, bilim bilmemektir veya en iyi ihtimalle yetersiz araştırma yapmaktan gelir.Hayvanlar aleminden örnek vermek gerekirse:

-kurbağalar örümceklerin yumurtasını korur.
-tırtıllara yardım eden bir karınca türünün varlığı(meat ant diye geçiyor).
-kuzgunlar kurtların avlanmasına yardım eder.
-porsuk ve çakal avlanma konusunda yardımlaşır.
- kayabalığı tabanca karidesi denen bir tür deniz canlısına keskin gözleri sayesinde yardımcı olur.
Daha birçok örnek var ama uzun olmaması için burada bitireyim.

İnsanlıkta da böyle örnekler boldur, insanlık yardımlaşma üstüne kuruludur. Avcı toplayıcı dönemde salgın hastalıklardan, yırtıcı hayvanlardan, açlıktan bencillik sayesinde değil işbirliği sayesinde korunmuşlardır. Yine tarımın bulunuşu ve sonraki dönem de güzel örnektir.insanlar tarlalarda besin üretip birbiriyle paylaşmıştır,"ama babasının hayrına paylaşmadı para kazanmak için paylaştı" güzel kardeşim benim sözümü doğrulamaktan başka bir şey yapmıyorsun. Bu bencillik değildir, elbette para için ürününü satacak, sonuç olarak başkasına bağımlı mı,evet. Bencillik yapma şansı var mı, asla.
örnekler bitmez.Bencillik elbette vardır fakat bencil insan sonuç itibariyle hayatta kalamaz,asgari düzeyde başkasına güvenmek zorundadır. İnsanlar sosyal varlıklardır. Birbirine muhtaçtır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol