john kramer

Yazar cizer
Saw film serisinin baş karakteridir. Asla kabullenmesede gazetelerin kendisine taktığı iki lakap vardır jigsaw, testere ve yapboz katili.

Gelelim tobin bell tarafından canlandırılan john kramer kimdir? Bir katil mi? Bir psikopat mı? Yoksa cani mi? Buna siz karar vereceksiniz herlesik ahlak, adalet, vicdan kavramı değiştiğinden buna ben karar veremem ancak siz sayın yazarlar karar verebilirsiniz.

Gelelim john kramer'in hayatına filmlere göre olabildiğince kronolojik ve düzenli bir şekilde anlatacağım hatam olursa affola :)

John kramer'in annesi ve babasından film bpyunca bahsedilmez kendisi oldukça başarılı bir mühendis ve bir iç mimardır bir ortağı vardır iyi paralar kazanır zengin insanlardan birisi sayılabilecek bir kanadalıdır evet kanadalı saw filmlerinin son 2 si hariç hepsi kanada da çekilir ve kanada da geçer.

Gelelim zengin bir mimarın ölümcül tuzaklar kuran ve kendi adalet sistemini yaratmaya çalışan birisine dönüşmesini.

Jphn kramer hayatının aşkı olan Jill Tuck ile tanışır jill tuck amarika'nın ametemi diyebileceğimiz uyuşturucu bağımlılarını tedavi eden bir devlet hastanesinde çalışmaktadır john kramer ile tanıştıktan sonrada bu mesleğine devam eder. John ve Jill Tuck evlendikten sonra çocuk müjdesini de alır ancak eş zamanlı olarak john kramer beyin kanserine yakalandığını öğrenir.

Doktor gordan'ın doktor William ile beraber beyin tomogrofilerini karıştırması sonucu beyin tümörü teşhisi geç konulmuştur tedavi edilemez düzeye gelir john kramer. Yıllarca para ödediği sağlık şirketine gider yeni gelişen kanser tefavilerine başvurmak için para, borc teklif eder ancak şirketten siz zaten öleceksiniz tedavi edilmeniz zor şeklinde bir red talebi alır.

Tüm bunlara rağmen hayatının kadını Jill Tuck ve doğacak oğlu için öleceğini bile bile bir şekilde yaşamaya devam eder ancak bu umududa uzun sürmeyecektir.

Bir gün jill tuck tedavi merkezini kapattıktan sonra 2 hastası o hastaneye zorla girip uyuşturucu tedavisinde kullanılan ilaçları almak ister bildiğiniz gibi bu kırmızı reçeteli ilaçlar da bağımlılık yapıp uyuşturucu etkisi gösterebilmekte. Bu esnada amanda young ve sevgilisi cecil anlaşır cecil ilaçları çalacak amanda da karşılığında ona bedenini verecektir.... bu soygun esnasında bir kaza sonrası jill tuck bebeğini kaybeder.

John kramer beyin kanseridir ölecektir ve tek varisini oğlunuda kaybetmiştir bu noktadan sonra dahada dibe batar jill tuck bir şekilde mesleğine devam etsede 1 yıldan az zamanı kalan john kramer toparlayamaz ve bir intihara kalkışır evet öleceğini bile bile daha erken ölmek için aracıyla son hızda kaza yapar ancak karnında bir şarapnel parçasıyla araçtan sağ çıkar ve karnından şarapneli çıkararak hayatta kalır.

O an ölümden bile daha kuvvetli bir şeyin varlığını keşfetmiştir yaşama değerini bilmek ve ölüme karşı durmak yaşama isteği.

O andan itibaren kendi oyunlarını kurmaya kendi felsefesine ve kendi deyimine göre bir nevi yaşam koçu olup insanları tedavi etmeye karar verir.

İlk kurbanları hakkında kısaca bilgi vereyim sürekli ilgi görmek için bileklerini keserek intihar eden ve yaşamın değerini bilmeyen bir adam onu dikenli tellerle dolu bir kafeste mahsur bırakır eğer çıkamazsa odanın kapısı kitlenecektir tek çaresi kendisini keserek çıkmaktır dikenli tellerden geçerek ancak bunu başaramayarak ölür. Adam cidden ölmeye niyetli olup oturduğu yerde kalsa oda kapısı kapandıktan 10 dakika sonra tekrar açılacaktı.

Diğer bir kurbanı cecil dir. Onuda öldürmek istemez çocuğunun katilide olsa ona bir koltukta tuzak hazırlar ya kurtulmaya çalışırken kan kaybından ölecektir yada yüzüyle biçaklara baskı uygulayarak özgür kalacaktır. Bu sınavi cecil geçsede jigsawa saldırmaya çalışıp kendisini öldürür.

Daha sonra ise amanda young'u tedavi etmek ister ağzına bir nevi ters ayı kapanı diyebileceğimiz düzeneği bağlar ya yerdeki uyuşturucu sonucu bilincini kaybetmiş arkadaşını deşerek miğdesinden anahtarı alacaktır yada ölecektir.

Amanda bu sınavı geçtikten sonra testerenin kendisini tedavi ettiğini düşünür saw'ın ilk başarılı testlerinden biriside olur bundan sonra.

Daha sonraki hedefi ise doktor gordan olur doktor gordan ailesinin değerini bilmeyen eşini aldatan hayatı işi ve aldatmaktan ibaret olan birisidir aslında aynı odaya adam'ı da koyar edım ise insanların özel hayatlarını çeken insanların özel hayatlarına giren yasa dışı bir kameramandır.

Ya gordan ailesi için ayağını keserek oradan çıkacak ve ailesinin değerini, yaşamanın değerini anlayacak yada kendisi ve ailesinin ölümüne sebep olacaktır. Masum bir kadın ve çocuğun hayatı söz konusu ama saw'ın ilk oyunları olduğundan acemilik diyelim.

Ve doktor gordan da kurtularak saw'ın havarisi olmaya karat verir.

Ve direkt konu atlamak gibi olsada son havarisi hoffman da da bahsedelim hoffman aslında ne doktor gordan gibidir nede amanda young gibi duygusuzdur hayatındaki tek kadın manyak bir adam tarafından tecavüze uğrayıp boğazı kesilerek öldürülür. Bu katil idam cezası bile almaz bir kaç yıl yatar çıkar hoffman işe testere süsü vererek adamı öldürür.

Jigsaw bunu fark edince hoffman'ın peşine düşer oyun ve düzenek ha,ırlamakta iyidir güçlüdür ve tem testere'nin aradığı kalemdir. Eee peki bunu teste sokmayacak mı? Hayır ölümünden sonrasına saklayacak onu.

Jigsaw 1 ve 2 arasında bu olaylar geçiyor jigsaw 3 de ise ölüm döşeğinde dahi olsa oyunlarına devam eder.

Kendi sistemini kurmuş ve sistem bozukluklarına karşı önlem almıştır amanda young, kurallara uymaz ve sağ çıkarsa onu yok edecek kişi mark hoffman dır. Eğer ki hoffman yoldan çıkarsa onu ise testerenin işlerinden uzak durmayı seçen doktor gordan yok edecektir.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol