kadınlar sadece basit erkekleri elde eder

alaskan crab
Evrimsel açıdan kadın seçen taraftır, çünkü bir ilişki içerisindeyken çok fazla zaman ve emek verir. Erkek ise olabildiğince çok dişiyle beraber olmak için tasarlanmıştır. Doğada zaten erkek olan canlılar, gösterişli, büyük, güzel, renkli, dans eden, uçan kaçan, kavga eden tiplerdir. Çünkü seçilmek için debelenirler. Erkek harcanabilen, yerine başkasının kolayca geçebileceği bir yapıdayken, dişi esas devamlılığın temeli olmasından dolayı, korunması gereken, değerli olan bir yerdedir.

Tabi temeller böyle olsa dahi, insan faktörü işin içine girdiğinde toplum, kültür, değişim de dahil pek çok etken, temellerimizi yadsımamıza, farklı şekillere büründürmemize sebep oluyor. Bunlar ışığında başlığa bakarsak eğer, basit erkekler, kadınların seçen konumda olmasından dolayı, zaten seçmeyeceği tiplerdir. Araştırmalar da zaten bunu gösteriyor, erkeklerin büyük bir çoğunluğunun kadına erişimi yoktur, kadınlar da erkeklerin yüzde onluk kesimiyle ilgilenir. Kadınlar seçer diyorum ancak, kadın da öyle ava çıkıp seçmez, kendini seçenler arasından birini seçer.

Tabi bu söylemler bakış açısına göre değişir, bana kalırsa her ilişki özeldir ve kendine has dinamikleri barındırır, öyle genellemelere sokup, itibarsızlaştırmak anlamsız.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol