rdm

Yazar cizer
Bir askerlik deyimidir rdm açılımı normalde rehberlik danışma merkezi kayıtlı anlamına gelir halk arasında rahatına düşkın mehmetçik mânasına gelir.

Milattan önce fi nesesi askerlik vaktim gelmiş hayatımda ilk defa vatana hizmet dönemj kendimce en kutsal şey bir de kanımız şimdikinden kat kat daha deli akıyor.

Askeriye girişinde sıra sıra soyunmuş sıra bekliyoruz. Evet bir düzüne erkek baksır, kilot hariç çıplak sıra bekliyor hafızama kazınacak iğrençlikte bir olay.

Her neyse efendim sıra geldi bana kolumda o zamanlar müslümcü gençlikten olmam dönemiyle bir kaç yıllık yanık izi dediler nasıl oldu? Dedim abi ben kaynakçıyım kaynak yaparken oldu halbuki hayatımda kaynak makinesi görmemişim.

Tabii oradaki rdm subayları buna kanmamış ben kandı sandım.

Neyse efendim askerliğin 10. Yada 15. Günü çağırdılar rdm görüşmesine bir grup asker orada sıra bekliyoruz giren 1 saat kalıyor çıkıyor çıkan sigarasını içiyor sırada zaten kalmışım sigarasız gireyim ters ters konuşayım bana siktiri çeksinler rahat rahat sigara içerim dedim.

Evet sigaranı zararları girdim konuşmanın yüzde 80'inde süleyman çakır gibi konuştum sonra bir kağıt imzalan gerek dediler dedim ki bu rdm kaydı olmasın hayır değil. Forum dediler forumu da ben doldurdum ha psikoloji tedavisi gördünüzmü tarzı sorular hepsine de düzgün ve olumsuz sonuç vermişim kullanmadım yok vs tarzı imzalayayım buna rdm yazamazlar amk dedim.

Neyse efendim imzaladım çıktım bir iki gün sonra öğrendim kağıda kendilerince bir şeyler karalayıp rdm kaydı yazmışlar.

Eeee dedik ya bir kere biz delikanlıyız kimse bizi ne enayi ne deli yerine koyamaz diye.

O kaydı sildirmem lazımdı madem bana deli diyorlardı? Bende deliliğin hakkını sonuna kadar vermesini de bilirdim. Tam 10 gün boyunca sürekli olay çıkardım öyle ki komutanlar peşime 4 asker takmış bense o askerlere de dalmıştım.

Olayı öyle büyüttüm ki tugay komutanına kadar çıkarttım işi tugay komutanına açık açık dedim ki o kayıtlarda forumlarda subaylarınız benden habersiz değişiklik yapıp imzamı kopyalamış. Ya o kayıt silinir yada ben daha büyük çapta bir olay çıkartıp askeri mahkemelerde beni sizlerin evrak değişikliği ve psikolojik baskınızın yönlendirdiğini söylerim. Ben bu rdm kaydı olmadan ya askerliğimi hakkıyla yapacağım yada kendi gençliğimide hayatımıda yakacağım.

O zaman tugay komutanı albayımiz evrak değişikliği olayını duyunca çağırdı rdm subaylarını güzel bir fırça kaydı.

Rdm subayının tek dediği kolunda iz vardı oldu albay dahada dellendi her kolunda iz olana rdm mi yazıyorsunuz diyip onları odadan çıkardı.

Bana döndü dedi ki senden iyi selam duran er görmedim uzmanların çoğu bile beceremiyor madem hakkıyla tamamlamak istiyorsun bir yanlışlık olmuş git bölük astsubayının odasına kaldırsın dedi.

Ve ekledi herkes çürük, rdm almak için elinden geleni yapar sen almamak için yapıyorsun helal olsun.

Bir dahada olay çıkarmadan gerçek bir asker gibi bitir dedi.


Gittim bölük astsubayımıza albaydan emir zaten ona gitmiş gözlerimin önünde o konuya dair ne kadar evrak varsa yırttık attık.

Usta birliğine geçince bunlar bir ibnelik yapmış olmasın diye karargahtan dosyamı inceledim harbiden kaldırmışlardı.

Yeni birliğimde de üsteğmen dair tüm rütbelilerle aram iyiydi şükür bir kaç uzman hariç.

Hakkıyla yaptık bitirdik şimdiki aklım o zamanlar olsa yine askeriyede kalırdım.

Bu arada ek bir bilgide vereyim askeriyede rdm kayıtlı çok uzman var beyler.

Buda böyle bir anımdır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol