siyasetin amacı

masmavi
Siyasetin amacı, toplumun ihtiyaçlarını ve çıkarlarını yöneten bir düzen kurmak; kısaca, toplumun “ne” ve “nasıllığını” belirlemektir. Gücü, adaleti sağlamak ve refahı artırmak için kullanmaktır. Ancak ülkemizde siyasetin bu amacın tersine hareket ettiği bir gerçek. Siyasi mücadeleler genellikle kimin daha iyi yalan söyleyip insanları kandırdığına, kimin daha etkili kitle manipülasyonu yaptığına veya kimin daha başarılı algı manipülasyonu yürüttüğüne dayanır. Ayrıca, siyaset çoğu zaman kişisel çıkarları ve grupların egemenliğini korumak için araç haline gelir; şeffaflık ve hesap verebilirlikten uzaklaşılır, sorunlar göz ardı edilir ve toplumun gerçek ihtiyaçları yerine geçici ve popülist çözümler öne çıkarılır.
bloody mary bloody mary
bizim ülkemizle kısıtlı değil. türkiye dışında bir ülkenin iç siyasetini bilmediğimiz için sadece bizimki kötü gibi geliyor. dünyanın %90ı bu şekilde zaten siyasi anlamda.
masmavi masmavi
Doğru haklısın. Birçok ülkede benzer sorunlar yaşanıyor olabilir ve bu, sadece Türkiye'ye özgü bir durum değil. Ancak bu, ülkemizdeki mevcut sorunları göz ardı etmemizi gerektirmiyor. Amacımız, Türkiye'deki sorunları tespit etmek ve daha iyi bir yönetim için ne yapılabileceğini tartışmaktır. Genel olumsuzlukları bilmek yerine, ülkemizin özelindeki problemleri ele almak ve çözüm önerileri geliştirmek bizler için daha önemlidir.
bloody mary bloody mary
ben "türkiye de böyle ne yapalım.." falan demedim ama bu da bi perspektiftir tabii.
masmavi masmavi
Durumu başka açıdan ele alıp yaklaşmak istemiştim. Anlayışın için teşekkürler. :))
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol