tembelliği ertelemek

alaskan crab
kurbağayı yeme düşünce deneyine benziyor. Bu düşünceye göre, sizin her gün bir kurbağa yemek zorunda olduğunuzu varsayalım (bkz: ceteris paribus) bu kurbağayı günün hangi zamanında yerdiniz? düşüncesi bile insanı ürpertiyor, akşama bırakırsanız eğer, gün boyu onun sıkıntısıyla, yaptığınız pek çok işi de zehir edeceksiniz. Sürekli o yemek zorunda olduğunuz iğrenç şeyi hayal edip duracaksınız. Bu mantıkla, kurbağayı yemek için en doğru zaman, kalkar kalkmazdır. Bir an evvel bu işten kurtulup en azından günün geri kalanını rahat geçirebilirsiniz.
siyah anka siyah anka
aynen öyle de diyebiliriz sanırım ama benim gibi yazılım ve dil içinse biraz problem edebiliyor durumları :D
alaskan crab alaskan crab
yazılımcı mısınız? evet güzel taktikmiş. Benim de kullandığım bir taktik var, yapmam gereken bir şey varsa çevremdekilere söylüyorum, birileri şahit olsun diye, iç motivasyon en iyi motivasyon elbette ama, başkaları da duyunca gerçekliğe dökülüyor ve fazladan bir yapma sorumluluğu hissediyorum. Bir işi yapmak için üç günüm var diyelim, konuşma sırasında, o işi cuma yaparım cumartesi şunu yaparız, pazar da şöyle geçer diyorum. Başkasını dahil ettiğim için, seve seve cuma hallediyorum.
siyah anka siyah anka
yok değilim olmaya çalışıyorum da bu tembellikle zor gibi duruyor :) bende herhangi bir taktik işe yaramıyor maalesef. bu da benim lanetim ne yazık ki. gerçi lanet mi mucize mi bilmiyorum ama sahip olmak istemezdim yine de.
alaskan crab alaskan crab
front end mi? ben de o yollardan geçtim biraz. yazılım için en büyük şey, bir amaç olması. Sizi heyecanlandıran bir proje varsa, ona dahil olup ilerledikçe gelişiyor insan epey. Yazılım öyle bir alan ki gelişim hiç bitmiyor ama, a teknolojisi gidiyor b geliyor, bu sefer onun yöntemlerini öğrenmek zorunda kalıyorsun baya zor gerçekten.
siyah anka siyah anka
yok java direkt. gerçi java da back endde kullanılıyor ya neyse. benim derdim uygulama ve oyun yapmak aslında. sonrasında da pythona geçiş yapacağım yapay zeka için.
alaskan crab alaskan crab
yapabileceğine şüphem yok, python çok eğlenceli, farklı kütüphaneler epey işleri kolaylaştırıyor. Zaten yazılım dillerinin semantik yapısı, algoritmalar bir kere öğrenilince, diğer dillerde sadece bunu nasıl uygulamışlara bakmak yetiyor. dikkat gerektiren bir alan, kendini bilen birisin, üstesinden gelmek için bir yol bulacağına eminim.
siyah anka siyah anka
bakalım yaa pek bir şey yapasım yok ama zaten daha önce c++ ile uğraştığımdan java da rahat oluyor. tabi çok rahat değil. telusko anlamak için biraz zor biri aksanından dolayı.

evet algoritmalar ve veri yapıları önemli. onlara da bakmak lazım da umarım bakarım. bu aralar çalışıyorum hiç. boş geçiyor günler.
alaskan crab alaskan crab
araya boşluklar girer, bunu normal olarak görüp, kafada bitmiş saymamak lazım, geri döndüğün sürece sorun yok.
siyah anka siyah anka
bakalım artık bunalıyorum öğrenme sürecinden. bir de aylardır bir halt yapamıyorum ama herhalde yoluna koyarım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol