yazarların gıcık olduğu davranışlar

Yazar cizer
Davranış değilde gıcık olduğum bir insan tipinden size bahsedeyim. Sözde muhafazakar veya sözde dindar diyebileceğim tipler.

Ben kimsenin ibadetine, inancına ve yaşam tarzına karışmam haddimde değil hakkıyla takva ile inana saygı bile duyarım.

Ancak kendimce yarı dindar yada çakma muhafazakar olarak adlandırdığım insan tiplerine acayip gıcık ve uyuz buluyorum sorsan adam müslüman hayatında camii'ye gitmemiş cumadan cumaya bile camii'ye uğramaz. Amma velakin bir ortamda mevzu açılınca hemen ortaya atılır yok islam şöyle böyle bunlara uymanız lazım şunlar dinsizdir bunlar dindandır? Peki ya sen ne kadar müslümansın? Müslümanım diye ahkam kesmek müslüman olmaya yetiyor mu?

Ya afedersiniz ben gündüzleri herkese dindar gözüküp akşam birananeden çıkmayan insanlar gördüm allah akıl fikir versin ve doğru müslümanlığı bunlara nasip etsin ne diyeyim.

Birde bunların sözde atatürkçü hâli var o konuya girmek istemiyorum ancak bazıları kemalizmi yada atatürkçü düşünceyi sadece sevişip rakı içmekten ibaret görüyor.

Adam koluna gazi mustafa kemal atatürk'ün dövmesini yaptırmış kurmuş rakı masasını dövmeyi göstere göstere internete fotoğraf atıyor altına da yazıyor atamın izindeyiz. Bu düpe düz atatürk'e hakarettir bana kalsa atatürk'e hakaret kanunundan yargılardım madem atatürk izindesin sürelim seni suriye sınırına orayı savun. Ama yok bunlar kadıköy kemalisti.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol