abracadabra

kendinitavuksanankartal
“abracadabra” bir büyüdür ve tek bir kelimeden oluşur. Orta Çağ'da hastalıklardan, talihsizliklerden veya demonlardan kurtulmak için popülerdi. Kelime bir muska üzerine yazılır veya sihirli ters üçgen şeklinde kağıda yazılır, her bir sonraki satırda kelimenin bir harfi düşer, ta ki hiçbir harf kalmayana kadar. Şeytanın, kelimenin yaptığı gibi yok olması beklenir. Azalan kelime tekniği, aynı amaçlar için birçok başka büyüde de kullanılır.

Orta Çağ'da, abracadabra'nın vebayı savdığına inanılıyordu. Üçgen bir kağıt parçasına yazılır, boyna ketenle bağlanır ve dokuz gün boyunca takılırdı, ardından omzun üzerinden doğuya doğru akan bir su akışına geri atılırdı

Kelimenin kökeni bilinmiyor. Bazılarına göre, kelime, Roma imparatoru Severus'un hekimi Quintus Serenus Sammonicus tarafından 208 civarında ateşli hastayı iyileştirmek için icat edildi. Bazıları, Sammonicus'un çok daha eski bir formülü sadece ödünç aldığını düşünüyor.

Diğerlerine göre, kelime eski Aramice bir ifade olan abhadda kedhabhra, “bu kelime gibi kaybol” veya İbranice ifade abreq ad habra, "ölüme kadar şimşeğini fırlat"dan geliyor. Ayrıca, ikinci yüzyıldan kalma kötü göz karşıtı cazibelerde görünen Gnostik tanrı Abraxas'ın adından türediği de söyleniyor. Başka bir olasılık, bu kelimenin uzun süre unutulmuş bir demonun adı olmasıdır. Increase Mather, onu hiçbir gücü olmayan bir “hobgoblin kelimesi” olarak reddetti. Öte yandan, Aleister Crowley, onun büyük gücü olan sihirli bir kelime olduğunu ve gerçek formunun abrahadabra olduğunu söyledi.

Çeviri : kendinitavuksanankartal
Kaynak :The Encyclopedia of Witches,Witchcraft and Wicca - Rosemary Ellen Guiley

abracadabra
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol