akran zorbalığı

Yazar cizer
Önce öğretmenlerden sonra toplumdan kaynaklanır. Öğretmenden kaynaklanan ve toplumdan kaynaklanan sorunları kendimce belirteyim katılmazsanız oda hakkınız.

Öğretmenden kaynaklanan kısım şu okullarda rdm pardon kaynaştırma denilen öğrenciler vardır. Bunlar zihinsel engel, yada iq seviyesi olarak bir tık daha düşük ama okumasına herhangi bir engel görülmeyen topluma karışsın diye normal okullarda okutulan yeri gelince arka planda bazı sınav veya derslerden muaf tutulan kişilerdir.

Belki siz duymasanız bile muhtemelen kaynaştırma öğremcilerle hepiniz okudunuz dediğim gibi gizli kalması gerekirken öğretmenler bunu sınıfın ortasında tüm öğrencilere söyleyip çocuğada ben kaynaştırmayım dedirtiyor. Bu çocuğun psikolojisi ayrı konu başlığımız akran zorbalığı bu tip çocuklar hep ezilir aşağılanır dışlanır ben okurken böyle ezilen çok kişi duydum lakabı deliye çıkar tüm akranlarından zorbalık görür.

Bir diğer sebepiyse kavgaya karışan sorun çıkaran çocuklarını tebrik eden aferin diyen ailelerdir çocuk kavgayı kendince başarı olarak adlediyor.

Çocuklar ortaokul'a kadar ailesinden ne görürse odur ortaokul dan sonra toplumda ne görürse odur.

Ortaokul da bıçaklanan çok kişi gördüm lisede de çok olay gördüm çoğuda okul hayatına devam etti disiplin cezaları ağırlaştırılmalı

succulent succulent
Benim hep bir savunmam var çocuk sahibi olmak isteyenlere çocuk yapmadan önce toplum bilinci ve çocuk yetiştirme eğitimi verilmeli. Herkes anne baba olamıyor maalesef
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol