ay tanrısı

mischief
Gök tengri ile kıyas kıyasa yarışan tanrı, ikisinin de günümüzde inananı vardır ,tengriye inananlar bir avuç kalmıştır,ikisinin takipçileri de kendi dinini üstün sanar.ikisi de kurgusaldır.biri "tengri biz menen" diye ne boka yaradığı belli olmayan garip alfabelerle yazılmış boş bir sözü söylerken diğeri de en iyi tanrının kendi tanrısı olduğuna içten inanır,lafa gelince en mümini odur ama zina, içki,dedikodu gırla gider.
masmavi
Genellikle mitolojide ayı temsil eden tanrıları ifade eder. Arap mitolojisinde, “el-Lat” ve “el-Uzza” gibi tanrıçalar arasında ay ile ilişkili figürler bulunur. Ancak ay tanrıları, daha çok diğer kültürlerde, örneğin Antik Mısır'da “Khonsu” veya Yunan mitolojisinde “Selene” gibi figürlerde daha belirgindir. Araplar, İslam öncesi dönemde ayı önemli bir sembol olarak görmüşlerdir; bu da bazı ay tanrısı inançlarının kökenini oluşturabilir. Ancak Araplar İslam ile birlikte; bu tür pagan inançları reddetmişlerdir. Bu durum, Arapların İslam'la birlikte bu inançları kabul etmediğini ifade eder.
ulu türk
allah olarak bilinen arap mitolojisi tanrısı.
1
masmavi masmavi
Allah, İslam inancında tek ve mutlak olan Yaratıcı'dır, bir mitoloji figürü değildir. Arap mitolojisinde de farklı tanrılar olduğu doğrudur, ancak İslam'ın Allah inancı bunlardan tamamen ayrıdır. Allah, yaratıcı ve her şeyin hâkimi olarak kabul edilir, herhangi bir tanrı panteonunun parçası değildir. İslam öncesi Arap toplumlarında bazı putperest inanışlar vardı, ancak İslam geldiğinde bu inançlar ortadan kaldırıldı ve tek bir Yaratıcı olan Allah'a iman getirildi. Dolayısıyla “ay tanrısı” kavramı, İslam'ın Allah inancı ile hiçbir şekilde örtüşmez. Allah, tüm evrenin ve varlıkların tek Yaratıcısıdır, mitolojik bir karakter değil. (bkz: #15936)

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol