bamberg cadı avı

kendinitavuksanankartal
Almanya'daki en kötü cadı işkenceleri ve yargılamalarının merkezinde, Gottfried Johann Georg II Fuchs von Dornheim tarafından yönetilen küçük bir devlet olan Bamberg vardı. Hexenbischof (Cadı Piskopos) von Dornheim olarak bilinen kişi, 1623'ten 1633'e kadar devleti yönetti ve Engizisyon'un yardımıyla etkili bir cadı yakma makinesi kurdu.

Von Dornheim iktidara geldiğinde, cadı avı Bamberg'de zaten kurulmuştu ve 1609'dan beri en az 400 kişi idam edilmişti. Von Dornheim, Suffragan Piskopos Friedrich Forner liderliğinde avukatlar, tam zamanlı işkenceciler ve cellatlar oluşan bir operasyon kurdu. 30 ila 40 mahkum kapasiteli bir cadı hapishanesi, Drudenhaus, inşa edildi. Bir muhbir ağı teşvik edildi ve avlar 1624'te yeniden başladı. Suçlamalar halka açıklanmadı ve sanıkların hukuki danışmanlık hakkı reddedildi.

İşkence kuraldı, istisna değil, ve tüm şüphelilere sıkı bir şekilde uygulandı. İşkenceye tabi tutulan hiç kimse, sabbatlara katılmayı, haçı tahrip etmeyi, demonlarla cinsel ilişkiye girmeyi, kişileri zehirlemeyi (zehirlere bakın) ve diğer suçları itiraf etmekten kaçınamadı. Kurbanlar, başparmak vidalarına ve mengenelere konuldu, soğuk banyolara ve yanıcı kireç banyolarına döküldü, kırbaçlandı, strappado'da (işkenceye bakın) asıldı, sülfürle ıslatılmış tüylerle yakıldı, demir dikenli stoklara konuldu ve diğer acı verici istismarlara maruz kaldı. İşkence, kınama bile olsa durmadı. Kazığa götürülürken, mahkumların etleri sıcak maşalarla yırtıldı veya elleri kesildi.

Bamberg'deki birçok önemli kişi, tüm belediye başkanları dahil olmak üzere “makinenin” kurbanı oldu. Bu arada von Dornheim, onların mülklerini müsadere etti ve kendi kasalarını doldurdu. Kurbanlara sempati gösteren veya onların suçluluğu konusunda şüphe ifade eden herkes de bir kurban oldu, diosizin başkan yardımcısı Dr. George Haan da dahil olmak üzere. Haan, yargılamaları kontrol etmeye çalıştı ama kendisi bir cadı olarak yargılandı ve 1628'de karısı ve kızıyla birlikte kazığa bağlandı.

1627'de von Dornheim, hem hücreleri hem de işkence odaları içeren daha büyük, cadılar için özel bir hapishane olan Hexenhaus'u (Cadı Evi) inşa etti.

Bazıları Bamberg'den kaçmayı başardı ve yardım için İmparator Ferdinand'a başvurdu. İmparator, bir durumda araya girmeye çalıştı ama von Dornheim tarafından reddedildi. Sonunda, politik baskı Ferdinand'ı 1630 ve 1631'de zulümlere karşı talimatlar yayınlamaya zorladı. Durum ayrıca Forner'ın 1621'deki ve von Dornheim'in 1632'deki ölümleriyle de değişti.

Bamberg yargılamalarının sonucunda, Ferdinand'ın oğlu Ferdinand II, gelecekteki yargılamalarda suçlamaların halka açıklanması gerektiğini, sanıkların avukatlara izin verilmesi gerektiğini ve mülkiyetin müsadere edilemeyeceğini emretti.

Von Dornheim'in kuzeni, Prens-Piskopos Philipp Adolf von Ehrenberg, Würzburg adlı başka bir küçük devleti yönetti ve vatandaşlarını aynı türden bir teröre maruz bıraktı. 1623 ile 1631 arasında, öldüğü zaman, von Ehrenberg 900 kişiyi işkence ederek, başlarını keserek ve yaktı, bunların arasında en az 300 çocuk üç ila dört yaşında idi.

Çeviri : (yazar: kendinitavuksanankartal)
Kaynak :The Encyclopedia of Witches,Witchcraft and Wicca - Rosemary Ellen Guiley

bamberg cadı avı
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol