bilginin tanrısallığı

siyah anka
"knowledge is power."

bilgi, hayatımızı gerçekten sorgulayarak birçok konuda bilinç kazanmamızı sağlayan ve bir farkındalığa eriştiren yoldur aslında. çok bilgili insanlar tanıdım. bu bilgisiyle hava atanı, bilmiyorum diyemeyeni de oldu, o bilgiyi gerçekten özümsemiş ve gerektiğinde bilmiyorum diyeni de. kendi alanında olsa dahi bir şeyi bilmiyorum diyen oldu. bana bilgiye bir tanrısallık atfedeceksek tam da burada olmalı.

bilgili insanlara saygı duyuyorum gerçekten ve onların o bilgisinden faydalanıyorum ancak bilgiyi kendine saklayan insanı da asla anlayamıyorum. evet belli bir birikim sağlamışsın ancak bu birikimi aktarmadıktan veya bunu istemedikten sonra ne anlamı var ki o bilginin sende olmasının?

bu sebeple bilginin paylaşılması bence onu tanrısal kılar. hee, metafiziksel bir öge olarak görmeli miyiz? burası da ayrı konu olsun.

bilgi araştırılarak ya da okunarak elde edilir ancak birilerine sorarak bile birçok bilgiyi elde edebiliriz. birçok noktada farkındalık sadece kitaplara gömülerek değil birileriyle bunu tartışarak elde edilebilir. bilginin gücünü hafife almamak gerekir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol