çakmak isteme mahcubiyeti

alaskan crab
Etrafımda sigara içen kim varsa hep dandik çakmaklar kullanıyor. 1 hafta geçmeden ya kaybediyorlar ya da yenisini alıyorlar. Şahsen sigara içiyor olsam, en kalitelisinden bir tane jet çakmağı alır, bu işi komple kapatırdım diye düşünüyorum. Bunu dile getirdiğimde, iki dakikada hacılarlar onu, ya da öyle olmuyor kanka kaybediyorsun anlamıyorsun gibi karşı yanıtlar geliyor.

Küçükken mahalle abilemizin yanında takılırdık, hiç unutmam bir gün elemanın biri gelip çakmak istedi bizden, ümit abi uzattı, sigara da var mı diye sorunca bir anda ortalık alevlendi. Bu boku yiyorsun madem küreğini de taşı yavşak diye bir tokat attı çocuğa, her şeyin bir anda farklılaşabileceğini 5. sınıf öğrencisi olan ben, o gün anlamıştım. Çok sonradan niye öyle yaptığını da anlatmıştı. "Sigara çok fena bir illet, sigarasız kaldığım zamanlar yol kenarında izmarit aranırdım, tam bitmemişleri bulur yakar içerdim. Sadece ekmek paran varken, gidip ekmek almaz sigara alırsın, öyle büyük bir bağımlılıktır bu. Ekmek bulunur her türlü sonuçta. O pezevenge vurma sebebim, insan gibi esas niyeti olan sigarayı istemek yerine, daha verilebilen bir şey isteyip, ardından işi oldu bittiye getirmeye çalışmasıydı. Bir anda kan beynime sıçradı, ben kimseye yüz eğmiyeyim diye izmarit ararken, bu o..çları milleti böyle kandıra kandıra yolunu buluyorlardı. Vurdum gitti." Tabi böyle anlatmadı, şiveli ve bol küfürlü şekilde, aklımda bu kadar kalmış.

Uzun lafın kısası, o mahçubiyet yüzde olmayınca, otlakçı bir şerefsiz sanılıp, bir anda dayak yiyebilirsiniz dikkat etmek lazım.
succulent succulent
Sigara içenler bilir. Evren de bir karadelik vardır ve jet çakmağın bile olsa o deliğe girer.
zhs zhs
Sigara içiyor olsam kesinlikle ben de fiyakalı,merhaba Şahsıma münhasi bir çakmak alırdım. Hoşuma gidenler oluyor ama alıp ne yapacağım 🥲.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol