balıklar ve etler için ayrı olanları da varmış. garip.
tanım: mutfak gereci.
Nasıl yani? İkisi için ayrı kesme tahtası mı gerekli? Bilgi verebilir misin? Konu ilgimi çekti.
aynen öyle. çok bir bilgim yok ama kısa aralıklarla aynı tahta üzerinde kesilen et ve balık kalıntı/parçacıkları tehlikeli olabiliyormuş. ya da bunun gibi bir şey.
Teşekkürler. Araştırdım şimdi aynen senin dediğin gibi. Çiğ et ve tavuk, bakteriler taşıdığı için kesme tahtası gibi yüzeylerde sebzelerle temas etmemelidir yazıyor. Ayrıca etin suyunun bile, sağlıklı sebzeleri hastalık riski taşıyan bir hale getirebildiğinden bahsediliyor. Gerçekten, çok önemli bir bilgi. Kesme tahtasını kullanırken bu konuda dikkatli olmakta fayda var.