evlenme oranlarının düşmesi

mischief
Ekonomik koşullar sebep olarak gösterilse de aslında onunla alakası olmayan olay. Milyonlarca tl harcamana gerek yok. Düğün yapmana hiç gerek yok. Evlen, eşyalı eve yerleş, masraf yapmana gerek kalmadı. Ev araba almana da gerek yok, çifte maaş olduğu için rahatça kirada oturursun, para biriktirmek istiyorsan geçici olarak ailenin evinde kalabilirsin."Çocuğun özel okul masrafları ne olacak" diyorsan kimsenin umrunda değil. Kimse çocuk için zorlamadı. Devlet okuluna gönderiver bir zahmet.
Esas sebep doyumsuzluktur.bir ömür sadık kalabilecek çok az insan var, aldatmalar yaygın. "şeytana uydum, nefsime yenik düştüm" diyebilirsin, bu o.çocuğu olduğun gerçeğini değiştirmez. Herkes umarım iyi kişilerle yuva kurar.
violence violence
doyumsuzluk konusu doğru ama ekonomik sebeplerden de evlilikler azaldı. çünkü insanlar gösteriş seviyor, konuşulmak istiyor, yeni eşyalar, lüks evler istiyor. olmasa olur mu? bence olur ama o da bir tercih işte. lüks evim, yeni eşyalarım, gösterişli düğünüm olmazsa evlenmem diyenlerin sayısı da çok. bu da evlenme oranlarını azaltıyor işte
mischief mischief
Onlar hep keyfi, evlenmek için mal mülke gerek yok iki kişinin birbirini sevmesi yeterli aslında ama anlatamazsın. Orta doğu toplumlarında gösteriş pek sevilir.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol