chuck palahniuk'un kaleminden çıkmış olan aynı adlı roman ve filmdir. filmin yönetmenliğini david fincher yapmıştır. filmin başrollerinde ise brad pitt, edward norton ve helena bonham carter vardır.
tanımın bundan sonraki kısmı spoiler içeriyor, takıntılı olanların okumaya devam etmemeleri gerekiyor.
filmin kahramanı ve olay anlatıcısının
( edward norton) sıradan ve sıkıcı bir işi vardır. mükemmel bir eve ve mobilyalara sahip olmak konusunda takıntılıdır. aynı zamanda kronik hale gelmiş olan uykusuzlukla baş etmeye çalışır. psikiyatrist tavsiyesi ile çeşitli kanser destek gruplarının toplantılarına katılır ve mucizevi bir şekilde uyuyabilir. bu toplantılarda aynı kendisi gibi gerçekten hasta olmadığı halde toplantılara katılan çılgın karakter marla (helena bonham carter) ile tanışır. marla'nın toplantıdaki varlığı onu rahatsız eder ve tekrar uykusuzluk sorunu başlar. bir iş seyahatinden dönüşte tyler (brad pitt) ile tanışır. aynı akşam eve döndüğünde çok değer verdiği evinin yanıp kül olduğunu görür ve tyler'dan yardım ister. onun evine taşınır. kahramanımızın yaşamı bu tuhaf ikilinin hayatına dahil olması ile hızlı bir değişim sürecine girer. dövüş kulübü ayrıntısı ise kahramanımız ve tyler arasındadır.
bu kitabı ve filmi çok başarılı bulunmuş yapımı kesinlikle tavsiye ediyorum. içinde efsane diyaloglar barındırıyor.
fight club
Bu film baştan sona bir hayat dersidir, anlayana.
Nefret ettiğimiz işlerde çalışıp gereksiz şeyler alıyoruz. Bizler tarihin ortanca çocuklarıyız. En büyük buhranımız hayatlarımız.
tam 12 senedir her yılbaşı öncesi günü izlerdim, 2024 e girerken izleyemedim.
Kapitalizme sisteme eleştiri olarak çekilen ve erkeklerin maskülenliğini kaybetmesini konu edinen filmdir. Aslında film kapitalizm alternatifi bir sistem olmadığına erkeklere tam güç verilirse kaos oluşacağını vurgulamak istemiş ancak yine yanlış anlaşılmıştır.
Tyler durden kapitalizmi eleştirir ancak sisteminde kapitalizmi uygular birbirine benzeyen insanlar. Makinalaşan ve sadece komutlara uyan insanlar evet tyler durden'in sisteminin sonucu budur.
Tyler durden kapitalizmi eleştirir ancak sisteminde kapitalizmi uygular birbirine benzeyen insanlar. Makinalaşan ve sadece komutlara uyan insanlar evet tyler durden'in sisteminin sonucu budur.
Chuck Palahniuk'ın kitabından uyarlanan 1999 yapımı kültleşmiş ve asla popülerliğini yitirmeyen filmdir.
Marla singer gibi bir karakteri barındıran şaheser. Filmin çıktığı dönem o kadar çok marla singer dolmuştu ki sokaklar, inanamazsınız.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?