hapısa (tatlı)

zhs
Kahramanmaraş yöresine aittir ya da en azından yalnızca ben öyle taniyorumdur. Üzüm pekmezi, şeker, buğday nişastasi ile yapılar. Az daha tat katmak isteyen 1 yemek kaşığı kadar içerisine tereyağ ilave edebilir. Biz üzeri için ceviz ve yufka ekmek kızartması tercih ettik. Pekmez yoğunluklu olmasın diye biz şeker tercih ediyoruz ama yalnızca pekmez ile de yapılabilir. Çok şekerli olmadığı takdirde bir kase kadar yeyifle yenir yoksa şekerli olduğu takdirde ağır gelir. Size tanıtmak istedim :).

hapısa (tatlı)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol