mark hoffman

Yazar cizer
Saw (testere) film serisinin efsane karakterlerinden birisidir saw yapımcılarından hoffman adındaki birisi ölünce neden serinin yeni manyak karakteriyle onun adını yaşatmayalım diye düşünüp mark hoffman karakterini yaratıyorlar.

Mark hoffman saw serilerinde kendime en yakın gördüğüm karakterlerden birisidir çünkü benim gibi arafta kalmış duygularını ruhlarını hissiyatını kaybetmiş bir insandır aslına bakarsanız kendisi iyi veya kötü biriside değildir iyilik için de çabalamaz kötülük içinde sadece yaşar ve yaşaması için ne gerekiyorsa onu yapar.

Mark hoffman'ın geçmişinden pek bahsedilmez ailesinin tek üyesi çok sevdiği kıymet verdiği kız kardeşidir. Hoffman fbi için cinayet büro da çalışan bir özel dedektiftir bir gün gittiği vakalardan birisi kız karfeşi olur. Kız kardeşi manyak sevgilisi tarafından katledilmiş boğazı kesilerek öldürülmüştür...

Kardeşini öldüren cani katil adalet sisteminin açıklarından faydalanarak bir kaç yıl sonra özgürlüğüne kavuşur evet adalet sistemine göre bir insan canının bedeli sadece bir kaç seneden ibarettir. Hayatta tek sevdiği insan olan kız kardeşini kaybeden hoffman bu olaydan sonra adalete olan inancını duygularını hislerini tamamen kaybeder tek isteği o katilden intikam almaktır onu öldürmek.

Mark hoffman seri boyunca bir çok hata yapsada asla bir aptal değil aksine oldukça zeki birisidir testere'nin tuzaklarına benzer ancak kurtulması imkansız bir tuzak hazırlar bu tuzağın kurbanıysa kız kardeşini öldüren katildir. Katilin katledilmesini zevkle izler intikam alınmış yegana görev yapılmıştır.

Ve adalet sistemi bir kez daha yanlış işler cinayet testereye yani john kramer'e kalır yaptığı cinayet ise hoffman'ın yanına kâr kalır.

Jigsaw gazete haberlerinde üstüne atılan bu cinayeti görünce dosyayı araştırır ve polisin aksine hoffman'ı bulur. John kramer'e göre hoffman bir cinayet işleyen katildir kurban başka bir katilde olsa ona yaşama şansı verilmemiştir bir kadın katilide olsa canice öldürülen her insan john kramer'ın ahlak felsefesine göre kurbandır bu olay üzerine hoffman'ın peşine düşer.


Mark hoffman'ı yakaladıktan sonra ona birliktelik teklif eder temelde john kramer de mark hoffman da duygularını kaybetmiş üst insan modelidir bu açıdan john kramer kendisiyle empati kurar ve ortaklık, kendisinin varisi olmayı teklif eder aslına bakarsanız kramer ve hoffman arasındaki tek fark birisinin felsefesi vardır diğerinin yoktur. John kramer'e göre her insan bir sınavı ve yaşama hakkını hak eder hoffman'a göre ise kız kardeşini öldüren katil dahil tüm kötüler ölmelidir..

Mark hoffman'ı sınava sokmadı mı? Dediğinizi duyar gibiyim yaşarken sokmadı.

Mark hoffman ile beraber bir kaç oyun hazırlar ve düzenlerler saw 3'e kadar aslına bakarsanız hoffman amanda young dan sonra testerenin en yakınındaki kişidir.

Mark hoffman jigsaw ölene kadar onun felsefesi ve kurallarıyla haraket etsede onun ölümüyle yine bir boşluğa daha düşer.

Jigsaw'ın yarım kalan işlerini bir nevi vasiyetini tamamlamak için oyunlar düzenler ancak yakalanma korkusuyla kanıt ve delil bırakabilecek herkesi de öldürür john kramer'in aksine kendisi yakalanmaktan korkar bu noktada kendi çıkarları için hareket eder.

İşte bu noktada önceden her şeyi düşünen john kramer'in a planı devreye girer eski karısı jill tuck'u kullanarak hoffman'a ters ayıkapanı olarak adlandırılan tuzağa kurban eder hoffman sınıfta kalmıştır hoffman bu kurtulması imkansız tuzaktan da kurtularak bu defa kendisini polise ifşalamaması ve intikam için jill tuck'u öldürmek ister bir şekilde polis karakoluna dahi sızar bir grup polisi sadece ellerini kullanarak öldürüp jill tuck'ı öldürür.

Bu durumda ise yine ölü olsa dahi kontroller hâla john kramer'in elindedir ve en iyi mirasım dediği doktor gordon'ı devreye sokar doktor gordon ve bilmediğimiz iki domuz maskeli şahıs tarafından hoffman ilk testere oyunlarından birisinin oynandığı mekana kapatılır ve kelepçelenir görünürde kurtulması imkansız ve ölüme mahkum gözüksede öldüğünü görmeyiz.



bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol