marla

sura
ehl-i islâm hanım.
nazım hikmet'i çok seven hatta hayatımda önemli bir yeri olması hasebiyle rahmetli genco erkal'ın da hayranıyım.
kendisini genco erkal başlığının sahibi olarak görmek duygulandırdı.

marla
edwird 2 edwird 2
Bu genco ermeni meselesini falan savunuyormuş galiba ona ne dersin? Türkleri soykırımcı olarak gören birini ben sevmem şahsen.
sura sura
azizim,
ermeni soykırımı hakkında iki ülkenin de ulusal arşivlerine, krikor zohrab, -o dönemin milletvekili- 'ne baktığımda ortada bir soykırımın olduğu aşikar. ancak soykırımı osmanlı yapmamıştır, it-tihat ve terakki yapmıştır.

mezarlar bahsinde de suriye arşivinden göreceğimiz üzere kendileri deniz, kara yoluyla cesedleri kaybettirmişlerdir.

bu konu ile alakalı taner akçam hocanın ve kedername isimli ulusal arşiv derlemesini öneririm.

alıntılar:
"bi̇r ermeni̇'ye siğinak sağlayan her müslüman evi̇ni̇n önünde asilacak ve evi̇ yakilacak, hükümet memurlari görevleri̇nden alinacak ve askerler ordudan atilacaktir. Her iki durumda da suçlular yargılanmak üzere askeri mahkemeye çıkarılacaktır."

"şeyhülislam hayri bey, "meslektaşlarının ermeni katliamı politikasını eleştirme cüretini göstermişti." bu ve hükümetle olan diğer anlaşmazlıkları nedeniyle tutuklandı, sivil mahkemede yargılandı ve idam edildi. ister kupa'ya muhalif ister kupa'nın içinden biri olsun, partinin ermenilere yönelik politikasını desteklememek kişinin kendi ölümü anlamına geliyordu

tehcir bildirgesi, tüm kadın-erkek-sakat-çocuk-bebek-hamile katlidir. yalnızca isyancıların değil. bir kadının hatıralarında, soykırımdan kaçtığı sırada bir askere yakalandığında, askerin :

"sizi öldürmezsek talat paşa bizi öldürür" dediği de vardır anılarda.
edwird 2 edwird 2
katılmıyorum bu konuya azizim... tehcir şart ve gerekliydi. bak bugün kürt sorunumuz da var. bir de ermenilerle uğraşıyor olacaktık. kur'an'a göre isyan edenlerin cezasını sen de benim kadar iyi biliyorsundur. ve soykırım türklerin tarih boyunca asla yapmadığı ve yapmayacağı bir şeydir. biz merhametli bir milletiz.
sura sura
fikir ayrılığı olabilir tabii.
mischief mischief
Ermeni soykırımı olmuş bir olaydır,inkar etmenin anlamı yok ittihat ve terakki oldukça faşist bir yönetimdi.ermeniler de türklere soykırım uygulamıştır, iki tarafın da suçu büyük
sura sura
çok haklısınız sayın mischief.
selâm ve dua ile....
marla marla
Hofff edwird'a bak, tüm gün doymadı kavga etmeye :d. Ay yüzlü ışığıyla nickaltımı aydınlatmışken gelip sataşmış, kavga çıkarmış yine. Romantizm katili, saadetimin ve istikbalimin önündeki en büyük engel.
edwird 2 edwird 2
Söxşsödşdmdldmd. Kavga çıkarma amaçlı değildi asla... Sadece merak ettim. Ve evet en büyük aşklar kavgayla başlarmış.😄😄😄
marla marla
Okumadım, çok uzun tartışmışsınız. Merak etmedim. Bana 'uzak dur' dedi, sanmıyorum 🥹
sura sura
teveccühün ehl-i islâm marla hanım.. helikopterin alt demirlerine tutunma romantikliği :)
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol