out of africa

bythemali
isak dinesen'in otobiyografik kitabı out of africa'dan sinemaya uyarlanan yönetmeni sydney pollack olan kurt luedtke'nin senaryosunu yazdığı baş rollerde meryl streep, robert redford ve klaus maria brandauer olan 1986 yılı oscarlarında en iyi film ve en iyi yönetmen'de dahil olmak üzere 7 dalda oscar kazanmış efsane bir filmdir.

filmin konusuna gelirsek:

1900'lerin başında danimarka'da geçen hikayede bekar,güzel ve aşırı zengin bir kadın olan karen'in aşık olduğu fakat söyleyemediği arkadaşı bror'a evlenme teklifi ile başlar. bror bu güçlü kadın gibi aristokrat bir aileye mensup olsa da aşırı maddi sıkıntı çekmekte ve bu sıkıntıları aşabilmek için bu evliliği bir kurtuluş olarak görmektedir görkemli bir düğün ile evlenen çiftimiz afrika'ya taşınmaya karar verirler fakat afrikaya taşındıklarında hiç umdukları gibi bir yaşam bulamayacak ve kendilerini sorgulayacaklardır. film izleyenlere çok durağan gelebilir ama gerçekten yönetmen harikası bir filmdir meryl streep ise her zamanki gibi harika bir iş çıkarmıştır.

film kitaba tam anlamıyla bağlı kalmamış yönetmenin kendinden birşeyler katması ile özgün bir hal almıştır. bu bakımdan kitapta olan son ile filmde olan son çok farklıdır.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol