Yediğimiz kök bitkilerden en iyisi sanırım. Pate, pazarda kilo söylemezler, eskiden üç kilo on liraysa belki enfilasyona göre dört kilo elli. Şimdi bunu niye söyledim, satışı bunun kilo kilo olur. Öyle biber gibi bir kilo değil. Pate hakkında methiyeler dizecek değiliz sonuçta ama bunun kızatması baya baya fazlaca tüketilir. Onçin patetes kızartmanın püf noktası diye bir başlık ihtiyacı da doğuyor bunu ayrı değerlendirirsiniz. Domates gibi insanlık tarihine bakınca bu daha yeni, bir biber gibi değil o daha eskilere dayanıyor. Az önce bahsettiğim gibi bunun kızatmasının üzerine tulum peynirini serpiştirip ketçapıda hafiften sıkarsanız öyle oturduğunuz yerden keyif yapa yapa yersiniz. Ben maç izlerken bazen yapıyorum. Neyse patates güzel bir şey.
neden bekliyorsun?
bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?