patates

siyah anka
kızartması efsane olan yiyecektir. ayrıca mücver, salata ve kavurma olarak da tüketilebilir. tek sıkıntı sindirim biterken eli ayağı titretiyor maalesef. çok hızlı yükseltip indiriyor kan şekerini.
violence
ister haşlama, ister sulu, ister kızartma, ister fırında her türlü muhteşem olan tek sebze olma özelliğini taşıyor.
succulent
Haşlanmış patatesin glisemik indeksi, kızarmış patatesin glisemik indeksinden daha yüksektir. Bu durum ikisini de sağlıksız hala sokuyor. Biri şekere yüklerken diğeri transyağa dönüşüyor. Ama ben de herkes gibi patatesi çok seviyorum. Biz taş fırına atıyoruz. Minik patatesleri ortadan ikiye bölüp tuz ve zeytinyağı ile inanılmaz güzel oluyor. Bir de çocukken anneannem sobanın üstüne koyar, üzerine bir tepsi kapatır, kumpir gibi yapardı ona da bayılırım.
Potasyum yönünden zengin bir besindir.
mischief
Kızartılmış versiyonu çok iyidir. Haşlanmış olanın tadı yoktur, mide bulandırır.
5
violence violence
haşlanmışı salata yapacaksın, öyle çok güzel
mischief mischief
Salata güzel oluyor ama yine de kızartmanın tadı bir başka, hiçbiri yanından geçemez
violence violence
kesinlikle haklısın
mischief mischief
Aslında zararlı ama lezzetli insanoğlu dayanamıyor
violence violence
lezzetli olan her şey zararlı maalesef
Yazar cizer
Patates diyince aklıma nedense komünizm geliyor
2
mischief mischief
Sscbdeki ortalama et tüketimi miktarı amerikadakiyle benzerdir ben demiyorum cia raporları diyor
Yani aslında ortada sadece patates yeme gibi bir durum yok, bu büyük bir propagandadır ve hala inanan vardır
Yazar cizer Yazar cizer
@mischief vay be demek benimde beynimi probagandayla yıkamışlar hocam sayenizde aydınlandım mehmet ali ağca'yı aradım yarın biden'e suikast düzenlemeye gidiyoruz.
akarsu
Yediğimiz kök bitkilerden en iyisi sanırım. Pate, pazarda kilo söylemezler, eskiden üç kilo on liraysa belki enfilasyona göre dört kilo elli. Şimdi bunu niye söyledim, satışı bunun kilo kilo olur. Öyle biber gibi bir kilo değil. Pate hakkında methiyeler dizecek değiliz sonuçta ama bunun kızatması baya baya fazlaca tüketilir. Onçin patetes kızartmanın püf noktası diye bir başlık ihtiyacı da doğuyor bunu ayrı değerlendirirsiniz. Domates gibi insanlık tarihine bakınca bu daha yeni, bir biber gibi değil o daha eskilere dayanıyor. Az önce bahsettiğim gibi bunun kızatmasının üzerine tulum peynirini serpiştirip ketçapıda hafiften sıkarsanız öyle oturduğunuz yerden keyif yapa yapa yersiniz. Ben maç izlerken bazen yapıyorum. Neyse patates güzel bir şey.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol