perva sözlük itiraf

Yazar cizer
Benim anonimlik takıntımı bilen bilir arkadaşlar kimseye de kolay kolay numara falan vermem vesaire vesaire. Gerekmezse ismimi bile vermem.

Her neyse itirafıma gelirsek milattan sonra 2000 li senelerde bir mahkemem vardı salonda hazır bulunuyorum mahkeme sonlanmak üzere gerçekleşen diyolog şu şekilde:

Hakim: yazar cizer isimli şahıs telefon numaranız nedir?

Y.ç: telefon kullanmıyorum hakim bey:

Hakim: o zaman sana nasıl ulaçağız bir yakının telefonunu ver.

Y.ç: elini cebine atar telefonu yakın nosu bakmak için çıkartır...

Hakim: telefonun varmış işte niye yok diyorsun evladım.

Y.ç: telefonum bozuk ondan no vermek istemedim

Avukat: hakim bey kusura bakmayın müvekkilim biraz heyecanlı

Hakim: ver sen ver merak etme rahatsız etmeyiz mahkemen olunca arayacağız gereksiz aramayız!! (İroniyle karışık sinir öfke )


Y.ç: yaprağı yedik korkusuyla titrek sesle noyu verir.

Mahkemeden sonra avukattan hakime niye numaranı vermiyorsun telefon kullanmıyorum diye yalan söylüyorsun diye sağlam fırça yemiştim.

Ulan bendeki de ayrı gerizekalılık hakimin önünde neredeyse benim tanımadığım ebe adına kadar her bilgi var koskoca türkiye cumhuriyeti hakimi bense alışkanlıkla ona bile numara vermekten kaçıyorum !!!! Ne anonimliği ne gizliliği :d hayır yani bahis sitesi mi bu? Niye numara vermiyorsun.

Size bir tavsiye adli mercilere güvenin bilginizi vermekten çekinmeyin bir hasta doktor arasında bir de hukukta gizlilik olmaz.


Her neyse beyler buda böyle 1 anımdır.
succulent succulent
Anonim olmakta admin gibi ol. Bense her şey ortada. Yakında profile tel no ekleyecek düzeye geldim. Geçen hesap sahibi benim hakkımda bir yazı yazmış az daha lokasyon bilgimi de paylaşacak diye aklım çıktı entry okurken. Bu kadar gamsız olunmaz
mischief mischief
Bir şey diyeyim mi uğraşsam lokasyonunu bulurum hacker gibiyimdir, geçen bir doğa resmi atmıştın ya ondan bahsediyorum, ama merak etme psikopat değilim sıkıntı yok
succulent succulent
Bulsanız da ne değişir ki :) zaten binlerce insan biliyor lokasyonumu. Amme hizmeti sunan biri için çok önemli bir bilgi değil aslında
Yazar cizer Yazar cizer
@mistchieff hayır bulamazsınız hocam lokasyon belirten herhangi bir şey yok ortada müneccim değilseniz tabii
mischief mischief
Yok geçen manzara resmi paylaşmıştı ya ondan bahsediyorum google mapste bulmak zor değil yani
succulent succulent
Lokasyon bulmak konusunda pek tabi ben burda herhangi bir link paylaşmadığım sürece bulamazsınız. Yaşadığım ilçeyi dahi paylaşmadım. Sadece il bilgim var ve bulunduğum ilde aynı manzarayı görecek binlerce nokta var.
mischief mischief
Ben mesela yaşadığım yeri paylaşmıyorum bazı takıntılarım var
succulent succulent
Ben daha önce ekşi sözlük yazarlığı yaptım. Orda buradan daha çok insan var hiç kimse kalkıp lokasyonumu bulmak için bir girişimi sergilemedi herhangi bir fotodan.
mischief mischief
Psikopat değilse zaten yapmaz ama mümkün yani teknoloji sayesinde
mischief mischief
Teknoloji korkunç yerlere gidiyor
succulent succulent
Fotoğraf salt olarak yüklendiğinde arka plandaki bilgiler telefon özelliklerine göre çekim saati lokasyon vs çıkıyormuş o yüzden yüklenen fotoları ss alarak yüklemek güvenliği arttırıyor
mischief mischief
Mesela İnternetteki fotoğrafını alıp başka fotoğrafa kolaylıkla montajlayabiliyorlar veya yapay zeka artık kendi kendine video üretebiliyor videodaki insan gerçeğe çok yakın gözüküyor şimdiden böyleyse ileride ne olur bilemem
mischief mischief
Doğrudur ss daha güvenli
succulent succulent
Evet telegrsm da boy var mesela seni envaye çeşit şekle sokuyor
succulent succulent
Bot*
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol