perva sözlük yazarlarının dertleri

sura
(bkz: oblomovluk)
sabahattin âli'nin dediği üzere "kalabalıklar içerisinde yalnızlık.." irdelememiz gereken bir psikoloji. bendeniz ilaç alsam da maalesef yenemedim bu bozukluğumu. insanlara farklı şekilde, farkı kişiliklerle bakmak, sanki 1 vücudu 2 kişi yönetmek gibi.. ödünç almak gibi yani.. ve o 2 duygudan nefsin, sahip olmak için gözünü hiçbir şeyin görmediğini.. ilaç, o nefs ile mücadele ve onu yormaktır ama kaybetmek demek değil..

oblomov, aşkı bilmez çünkü görmez.. bakmak ayrıdır görmek ayrı. bazen o kadar çaresiz kalıyorum ki sözlük, anlatamıyorum insanlara.. ne diyeceğim ki zaten? benim ikinci bir kişiliğim var mı diyeceğim? akıl kârı değil.

zor azizim zor..
perva sözlük yazarlarının dertleri
camus camus
gördüğüm kadarıyla birtakım varoluşsal sancılar vuku bulmuş benliğinizde.

varsın olsun insanı insan yapan varoluşsal sancılarıdır. dünyada sorunlar da vardır ve her sorunun bir çözümü olmak zorunda değildir. yaşanmalıdırlar acı de verse.
sura sura
üstadım, varoluşsal sancı değil.. obsesif kişilik bozukluğu.. ve bunun farkına varıp düzeltememek ruhani olarak günden güne eriyorum ve gözlerimin önünde oluyor bu olay....
edwird 2 edwird 2
Azizim... İmanlı bir insanın tek çözümü o imana daha da sık yapışmasıdır. Dini açıdan şüphelerin varsa ve kafan karışıyorsa da olabilir bu. Bu konularda bana her şeyi sorabilirsin. İkinci kişilik gibi durumları ben inançlı insanlarda pek görmedim. Sinir olur, öfke olur, üzüntü olur ama senin dediğin durum daha farklı gibi sanki.
sura sura
azizim, elhamdülillah dini ilimlerden istifâde ediyorum. allah arttırsın ama bu hastalık daha da kötü. kendini bir şeyle tanımlasan o şeye bürünüyorsun.
geçenlerde bir mes'ele için karakolda ifade vermem gerekti ve tebligat kağıdını beklerken suçluluk psikolojisine girdim.. halbuki sadece mes'eleyi gören/duyuran/bilgi amaçlı ifade verecek biriyim.. faili de değilim..
edwird 2 edwird 2
Anladım. Panik atak gibi yani. Bazı insanlar hassas olabilir. Kendini "ben hastayım" psikolojisine kaptırmaman önemli. Lakin baş edemiyorsan destek alman da gerekebilir... Ne kadar süredir olduğu da önemli bu durumun.
sura sura
üstadım, 7-8 aydır yarı düzenli olarak psikiyatriye gitmekteyim. oblomovluk başa vurdu, psikologa dahi gitmiyorum.
100mg ve gittikçe de artan derecede selectra kullanıyorum. sarhoş ediyor resmen..
edwird 2 edwird 2
Çok geçmiş olsun. İnşallah şifa bulursun. Keşke elimden bir şeyler gelebilseydi. Ben bunaldığım zamanlarda mutlaka kutsal kitaplara koşarım. Tevrat okumadıysan ona başlamanı tavsiye ederim. İyi gelebilir, seni sakinleştirecektir.
hesapsahibi hesapsahibi
allah tez zamanda şifanızı versin.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol