Karanlığın filozoflarından biridir. Nietzsche'nin tarih insan için zulümdür fikri, bu filozofta daha da belirgin halde görülür ve yanlışlıkla fazla bilinçlenmiş insanın, bu yanlışlığı daha fazla sürdürmemesi gerektiğine inanır. Ona göre doğan her çocuk, hali hazırda yanmakta olan tahta bir eve atılan başka bir odundan ibarettir. Tehlikeli fikirler serüvenime, epey katkısı olan bir filozof.
En çok merak ettiğim o karanlığın içinden nasıl çıktığın
okumaya devam ettikçe, bu tarz karanlıkları yadsımayan ama bunun ötesinin de olabileceğini söyleyen düşünürleri de okuyarak. Viktor Frankl, nietzsche, schopenhauer, Kierkegaard, sartre, irvin yalom ve daha nicesi.
Anladım. Epey eski senden söz ediyorsun o yüzden merak oluştu
ya eski benden kastettiğim şey, nihilizm çukuruna düşmüş birisi. Bir anlam olmadığı ve öyle ya da böyle hepimizin öleceği fikrinin gerçekliği karşısında, ne yaparsak yapalım, bir anlam ifade etmediği, tam da bu yüzden, intiharın bile bir amacının olmamasından dolayı, bir oraya bir buraya savrulan bir hayat yaşayıp, aynı zamanda da, karanlık fikirleri okuyarak daha da dibe batma durumu. Ağır bir depresyonla beraber, bunun birleşimi çok sancılı oluyor. Bakma çoğu genç aslında buna düşüyor ama böyle uğraşıp da fikirlerini derinleştirmiyorlar sadece. Hatta çoğu içten içe böyle düşünüyor ama derinlere inmediği için, ara ara yüzeye çıkıp sıkıntı veriyor, sonra yine diplere gömüyor bu durumu.
Haklısın, çoğu kişi bu girdaba girmiştir. Birazda bu girdaba girmek için sebepler de olmuştur. Buna eminim. Ama bir şekilde herkes hayata tutunup devam etmiş.
tutunamayanlar da çok fazla, sadece haberlere çok çıkmıyorlar. İntihar oranı, aşırı derecede arttı. Sınav stresine falan da bağlıyor uzmanlar ama detaylı araştırmak lazım tabi. Zor.
Doğru söylüyorsun. Biz medyada görmediğimiz için bunun farkında olmuyoruz. Ama eskiden bu kadar yoktu. Sanırım bu dijitalleşmenin de etkisi var