saddam hüseyin

Yazar cizer
Bu akşam hakkında detaylı bir entry gireceğim eski ırak başkanıdır.

Kendisinin sonunu travestiler getirmiştir. Ne alaka travesti diyeceksiniz? Birazdan oraya geleceğim.

İrak'ın başına geçtiği dönemlerde ırak sağlık, askeri alanlar gibi bir çok yönden ileri bir devlet haline geldi bu ilk yıllarıydı.

İlerleyen yıllarda kuveyt'in ırak toprağı olduğunu idda etti kısmen de öyleydi osmanlı döneminde kuveyt ırak toprağı konumunda ve sonradan ingilizler tarafından ayrılmış bir topraktı o yüzden kuveyt saddam'a göre ingiliz istilasında bir ırak toprağıydı. kuveyt'e saldırısında kısmen başarılı oldu.

Hemen ardından ise filistine yanılmıyorsam 9 adet füze fırlattı ve ertesi gün filistine girerek bir ziyaret düzenledi israil'i açık açım tehdit etti eğer saldırılar son bulmazsa israil'in sınırını yeniden çizer size bir karış toprak bırakmam tarzı.

Bu dönemlerde amerikan ambargosu ve yaptırımına maruz kaldı.

Gelelim travesti meselesine ırak da bulunan büyük şii aşiret liderleri hz. Ömer'in ölüm yıldönümünde onu öldüren kişinin mezarı başında travesti oymatarak kutlama yaptılar.

Saddam hüseyin hz. Ömer'e ve islama yapılan bu hakaret sonrası şii aşiret liderlerini tehdit etti ve ırak'a dönerseniz sonunuz ölümdür dedi. Tabii ki şii aşiret liderleri nüfuzuna güvenerek ırak'a geri dönmeye kalkı girişte ise halkın önünde silahlı saldırı ile infaz edildiler.

Ölen aşiret liderlerinin yerine amerika kendi desteklediği adamları geçirdi.

Yine saddam ırak da bulunan kürt bölgesel yönetimine karşıydı. Nasıl olmasın devletin içinde devlet olduğunu iddia edenler vardı kürtlere de savaş açtı.

İlerleyem yıllarda amerikan ambargosu ve yaptırımlardan sıkılmıştı amerika"nın petrol kaynağı suudi arabistan'a gözü dikti.

Şartları şuydu ambargo kalkacak, filistine saldırı son bulacak amerikan askerleri ortadoğu dan çekilecek arap ülkeleri birleşip bir ortak lider belirleyecekti.

Tabii ki amerika bu şartı kabul etmedi ortadoğu da 30 ülke ortak koalisyon kurdu onlarca ülke de bu koalisyonu destekliyordu. Amerika saddam'ı devirme planını hazırlamıştı ama bir bahane lazımdı saddam'ı devirecek dönemin amerikan başkanı saddam da kimyasal silahlar olduğunu idda etti sözde israil'e kimyasalla saldıracağına dair fbi'a raporları olduğunu söyleyerek saddam ve ırak'a savaş ilan etti. Saddam etrafındaki ülkeler tarafından saldırı altındaydı bir taraftan da amerika içerde ki şii liderlerini devreye sokmuş aynı zamanda mesut barzaniyi de kullanarak karışıklığı arttırmıştır. Aniden içten ve dışardan saldırıya uğrayan ırak ve saddam daha fazla dayanamamış ve saddam canlı olarak ele geçirilmiştir.

Amerika da yargılanan saddam bir ülke lideri olarak yargılanamayacağını yargılamayı red ettiğini belirtmiş ve amerikanın katil olduğunu kendisini sadece halkının yargılama yetkisi olduğunu söylemiştir. Akebinde idam cezasına çarptırılıp idam edilmiştir.

Atatürk' hakkında fikri sorulduğunda ise bir röportajda kendisini büyük bir lider olarak gördüğünü söylemiştir saygı duyduğunu da belirttikten sonra şöyle ekliyor: atatürk arap ülkelerini terk etti bizim halkımız osmanli devletine bağlı iken gayet güvendeydi şeklinde bir açıklamada bulunmuştur.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol