saw x

Yazar cizer
Ve efsane testere serisinin 10. Ve son filmi.

Uzun zaman sonra ilk defa bir filmi izlerken çocuk gibi sevindim ve keyif aldım.

Öncelikle kronolojik olarak bu film (bkz: saw) 1 ve 2'nin arasında bir zaman diliminde geçmektedir önce ilk iki filmi izlemezseniz tabiri caiz ise size işkence pornografisi gibi gelebilir.

Gelelim filmin konusuna bu defa film sağlık dolandırıcılarını hedef almıştır. Hepimiz hasta ve çaresiz olduğumuzda kapı kapı gezeriz. Yalan tedavi vaadi satan hastaneler sahte ilaçlar hastalık öyle bir şeydir ki yılana sarılır farkına bile varmayız.

Bu filmde beyin tümörüne yani kansere sahip ölmek üzere olan az vakiti kalan john kramer nam-ı değer testere hayattan umudu kesmiştir. Bir ve 2. Film arasında geçtiği için oyunlarına yine devam etmektedir ve hoffman ve amanda bu filmde yaşamaktadır gerçi hoş hoffman'ı duysak da göremedik bu filmde ama efsane amanda karakterini görmek inanın ki beni çok mutlu etti.

Her neyse konumuza dönersek kanser tedavisi bir noktadan sonra mümkün olmayan umarsız hastalık ve çaresizlik filmde meksikalı bir suç örgütü tam 8 yıl boyunca tedavi vaadiyle kanser hastalarının son paralarını ve umutlarını sömürüp adeta dalga geçer gibi meksikanın göbeğine bırakıp terk etmektedir. İnsanların hastalığıyla oyuncak gibi oynayan bir örgütten bahsediyoruz. Ancak son kurbanları john kramer olunca işler değişir. Evet inşaat mühendisi olan zekası ile tanıdığımız john kramer bile çaresizlik sonucu bunların eline düşer ancak oyunu anlaması uzun sürmez ve bu defa kendisi bir oyun oynamak ister.

Bu kısımda önceki serilerde gördüğümüz hoffman istihbaratı sağlar (bkz: amanda young) ise fiziksel gücü olur testerenin tüm kurbanlar toplanmıştır. Sahte beyin cerrahı, sahte anestezist, sahte hasta bakıcı vesaire vesaire. Ve bu sahte cerrahlara john kramer iki seçenek sunar ya sahte mesleklerini kendileri üzerinde gerçeğe çevireceklerdir yada öleceklerdir

Özellikle film şaşırtan süpriz sonlarıyla yine beni benden aldı işin ufaktan kramer'in planları dışında gitmesi ise apayrı bir heyecan kattı.


Amanda young karakterinin john kramer'i baba olarak görmesi eski bir oyuncu olmasına rağmen john'un yolunu benimsemesi.

Siz kıymetli yazarlara tek tavsiyem testere 1 ve ikiyi izlemediyseniz bunu izlemeyin size anlamsız gelebilir. Ama her hâlükarda kesinlikle izleyiniz. Ahlaki ve felsefi bakış açılarını bambaşka bir yönden ele alan bir filmdir.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol