Bizim evde yapımından sorumlu olduğum üç yemekten biri.
Sigara böreği özen işi arkadaşlar. Öncelikle yufkayı, yuvarlak ve temiz bir tepsinin arkasına serip pizza dilimi şeklinde kesmeli.
Sonra önceden hazırlanan içi, kıymalı, peynirli, patatesli şeklinde isteğe veya talebe göre koyup sarıyoruz.
Sardığımız börekleri önceden hazırladığımız yumurta akıyla uçlarını ıslayıp yapıştırıyoruz. İşlem tamam.
Yumurta sarısıyla da üstelerini fırçalayıp kızartırsanız hem harika bir görüntü elde ederdiniz hemde yumurtayı tümüyle kullanmış olursunuz.
Son olarak şunu belirtmeden geçmeyeyim ki derin yağda kızartırsanız çıtır çıtır olur. Yok eğer az yağda kızartırsanız yumuşak olur.
Afiyet olsun…
Sorumlu olduğum diğer iki yemek:
(bkz: Kaşarlı Menemen)
(bkz: Tavada Balık)
Gecenin bu saatinde uygunsuz bir başlık olmadı mı sizce de :d Uygunsuz da değil düpedüz ayıp