sözlük yazarlarının fobileri

marla
Genel olarak hayvanları severim, dokunmaktan da çekinmem. Ancak ciddi anlamda fareden korkuyorum. Büyük küçük olması fark etmez. Her türüne karşı fobi geliştirmiş olabilirim. Bir iki defa yolda ölmüş halde gördüm ve ölü olmaları da durumu değiştirmiyor. Kuzenim hamster besliyordu, ondan da korkuyordum. Demek ki kuyruğu olup olmaması da önemli değil benim için.
akarsu akarsu
Merhaba, yazınızla ceza sahası dışından öyle güzel bir orta açmışınız ki nasıl gol atacağımı bilemedim. Kafa vuruşumu yapsam, rövaşatayamı kalksam allahım gerçekten büyüleyici bir gol atmak istiyorum. Efendim "değer" meselesi. Fare lağamda kuytu köşede ve minik deliklerdeki pis ortamlarda yaşar bu da onu değersizleştirir hatta iğrendirir. Korku bununla ilgili bir şey. Oysa aslan size zarar verme açısından fare'yi bine katlar korkarsınızda ama bakın sıralamaya girmez pek. Yani bu biray hayvanların değerleriyle ilgili itiraf edeyim bende çok tiksiniyorum.
marla marla
Fareye duyulan korku ve tiksintinin genetik kodlarımıza işlendiğine dair bir yazı okumuştum. Konuyu yazarken bu yazı aklıma geldi. Sincabı örnek vermişti o yazı. Sincap da fare gibi kemirgen, aynı familyadan geliyorlar. Sincap ile ilgili dış görünüş farklılığı kuyruk. Yazıda bahsedildiği gibi sadece kuyruk o algıyı oluşturmaya yetmez. Bahsettiğiniz gibi yaşadıkları yer ve taşıdıkları hastalıklar da etkili.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol