taş kağıt makas

asteria
baş rolleri erkin koç ile ozan güven'in paylaştığı hukuk ve adalet konulu dizi.
dizinin final yapmasına sevinsem mi üzülsem mi bilemedim. bir yanım buruk kaldı. çok tadında bitti ama biraz daha devam edebilirdi.

hala ilk bölümü nasıl izlediğimi dün gibi hatırlıyorum. diziye sadece erkin koç için başlayıp, endişeyle her an diğer diziler gibi sulu bir şeye dönüşeceğini beklerken, birden yerli yapım olduğundan şüphelenmeye başladım, daha sonra bazı bölümlerde suits dizisini anımsadım.
final yapınca sebebini araştırdım, tabi reyting yalanı öne sürülmüştü.
dizide gerçekler öyle açık bir şekilde göz önüne seriliyor ki, o hayatları yaşayanları rahatsız etmemesi imkansız. izlerken bile buna benzer düşünceler aklımda dönüp durdu.
sonuç olarak dizi uzun sürmedi, süremedi çünkü rahatsız ediciydi ve güçlü insanlar işledikleri suçları bir dizide izlemek istemez. bir telefonla finalini getirebilir. buna hakimler de dahil.
acaba gerçekten izlenmedi mi diye düşündüm bir ara çünkü aşk yeniden, inadına aşk, kiralık aşk ve adında "aşk" geçen ne varsa izlenirken ve reyting rekorları kırarken, bu kadar gerçeklere dayalı bir avukat dizisinin izlenmemesine şaşırdım fakat reytinglerin yanıltıcı olabileceği kanısına vardım.
şu anda acun Ilıcalı ve ona benzerlerini düşünüyorum, futbol ne alaka ama içinde milyonlar var, transferler gerçek mi acaba...
eskiden asla düşünmediğim, aklımın ucundan bile geçmediği konular.
bu diziyi yakın zamanda unutamam. kimseye de tavsiye etmem.
sadece bana kalsın, bana aitmiş gibi bir his var içimde.
Tamtam Tamtam
bu dizi bir kore uyarlaması.
taş kağıt makas' geçen sezon izleme şansım oldu ve bu sezon açıkçası hiç bakmadım. geçen sezonda konu bir yerden sonra beni sarmadı. eğer konusunu sevseydim kore versiyonunu izlemeyi düşünüyordum.
Tamtam Tamtam
şunu da belirteyim aslında dizi güzel başlamıştı. konu bütünlüğü, karakterler her şey güzeldi; ancak bir yerden sonra konu bütünlüğü bozuldu, bazı şeyler bana saçma gelmeye başlayınca diziden koptum.
asteria asteria
dizinin ortalarında bir kopukluk ve durgunluk oldu fakat hemen toparlandı ve eski hızına ulaştı, hatta gittikçe heyecan dozu arttı.
erkin koç'un yerine bir koreli izlemeyi hayal edemiyorum. yine de kore versiyonunu merak ettim. ismi nedir?
Tamtam Tamtam
:)) ben aslında dizi başladığında ana karaktere bakmıştım. erkin koç'u kim canlandırıyor diye. tabii unuttum. bir ara tekrar bakayım.
kore versiyonu 'Remember: War of the Son'
hangisi daha iyi bilemiyorum. bazen türk dizileri orijinalinden daha iyi olabiliyor. bahar dizisi gibi.


asteria asteria
erkin koç'u yedirmem kimseye ama merakımdan kore versiyonuna bakarım. bahar dizisini de severek izliyorum. onun da uyarlama olduğunu bilmiyordum.
Tamtam Tamtam
:) bahar dizisinin kore versiyonu; Doktor Cha
bahar dizisini birkaç bölümünü izlemiştim. devam edemedim. sonra dizinin orijinalini izlemek istesem de pek sarmadı nedense.
asteria asteria
netflix'te Doktor Cha hep karşıma çıkıyor ama izleyeceğimi sanmıyorum. yerli bahar yeter de artar bana.
Tamtam Tamtam
:)) bahar dizisi güzel gerçekten. artık izlemesem de.. burada yorumu nasıl sonuca bağlayacağımı bilemedim. sevgiler
asteria asteria
sevgiler çok isabetli ve tatlıydı :))
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol