türkiye'de islam neden prangalı

ayi
Laik bir ülke olup din ile devlet işlerini ayrıldığından olmasın.

Şeriat ile yönetilen pek çok ülke var dileyen arkadaşları oraya alalım.
sura sura
ergenliğe lüzum yok. bizim şeriâtımız mecelle idi, m. kemal cumhuriyeti ise fransa, isviçre, italya'dan çalıntılar. hitler'in musollini ve ben, onun öğrencisiyiz demesinden sonra pek açıklama yapmaya lüzum yok.
ayi ayi
eeee sizin de atanız vahhabi/emevi zihniyeti sizin ne farkınız var ki saydıklarınıdan?

6 yaşında çocuk ile halvet olunur mu? ölü eş ilk bir kaç saat halvet olunur mu= diye fetva araştıran senin dindaşların. cennette 70 huri ile halvet olmak çin dünyayı cehenneme çeviren senin dndaşların.çok istiyorsanız defolun gidin bunları kovalayan ülkelere.

5000 yıllık türk tarihinde türklerin başına gelmiş en kötü şey islamdır bu kadar.
edwird 2 edwird 2
Pedofililerin cezası idam olabilir. Dinen evlilik yaşı ergenlik sonrası ve akıl baliğ oluncadır. Hırsızların cezası ellerinin kesilmesidir. Nekrofili de çok pis bir sapkınlıktır bir müslüman sadece yaşayan eşiyle ilişki kurabilir, ölünce gömmesi lazım. Bizden aldığınız ahlaki kuralları bize satıyorsunuz dinsiz arkadaşlar. Hiçbir ahlaki kuralınız yok. İşkembeden sallamak ahlak olmuyor. Önce ilkelerinizi ortaya koyun sonra bir dini tutarlı bir şekilde eleştirin.
ayi ayi
Ahlak için din mi gerekiyor?

Kaldı ki ben senin din kardeşlerinin yaptıklarını söylüyorum zoruna gitmiş sanırım.

Ensar da 45 çocuğa tecavüz edilenler idam mı edildi?
İşid in sattığı ve tecavüz ettiği yezidi kadınları için işid militanlarına ceza mı verdiler?
Afganistan da olanlar malum bacha bazi geleneği var?
Ortadoğuya girmiyorum bile çok değil daha Ekim ayında festival basıp kadınların ölülerini gezdirdiler.

Lan dünyaya ne katkınız var ki ne bekliyorsunuz?

Lan herşeyi geçtim dini araştır diyorsun araştırıyoruz dediğimizde geliyor onu ne yapacağız?
edwird 2 edwird 2
Tarih oku. Batı, medeniyeti islam sayesinde edindi. Endülüs mendülüs hiç mi duymadın? Medeniyeti sen batı üretti sanıyorsun galiba? Şaka gibi. Medeniyet tüm insanlığın ortak mirasıdır. İsrail binlerce filistinliyi doğradı ona laf edemez senin gibi İslam düşmanları. Ha bir de, ateistlerin yaptığı katliamları mı anlatayım şimdi? 1. ve 2. dünya savaşlarında kaç milyon insan öldü? Müslüman mıydı bunlar? Biraz kitap oku çözersin böyle basit mantık ilkelerini.
ayi ayi
Endülüsü emeviler yıktı zaten İslama me olduysa artık emevilerden sonra oldu.

Ayrıca İslam medeniyetinin çok gelişmesinin sebeplerinden biri de Çin ile batı arasında köprü olmasıydı bu sayede pek çok icada batıdan önce erişip Endülüs hariç gelişmekte kullanan olmadı endülüste savaş teknolojisi için değil tıp için kullandı be entelektüel bilgiye ulaşmaya çalıştı emeviler de tağut diyerek yıktı zaten o dönemde gelişmiş tek İslam medeniyeti de Endülüs kalmıştı.

Yalnız medeniyetin batıya geçmesinin sebebi sizin bildiğinizin aksine Rönesans ve sanayii devrimi. Şöyle ki ortaçağ ı yaşayan batı yenilenmeye gitti önce sanat ve entelektüel alanda bilgi birikimi oluşturup bunu eğitime çevirdi sanayii devrimini başlattı İslam dünyası da buna yetişemedi Osmanlı dahil. (Kaynak bernard Lewis ortadoğu, Norman Davies Avrupa tarihi)

Haliyle müslümanlar ortaçağ gibi bir dönem geçirmediği emeviler de İslamı vahşi bir şekilde yaydığı için günümüzde ortaçağı yaşatmakta beis görmüyorlar.

Haliyle medeniyet dediğin şey gelişmekle alakalıdır 1400 yıldır orucu neyin bozup bozmadığını, 6 yaşında çocukla evlenilir mı? Ölü eş sikilebilir mı? Diye tartışan bir güruhta gelişmemiştir.
edwird 2 edwird 2
Bak isteyince mantıklı konuşabiliyormuşsun.
ayi ayi
Haliyle bana nasıl gelirsen öyle gelirim ahmak diye lafa girersen aynı şekilde cevabını alırdım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol