yazarlara söylenen en kırıcı sözler

Yazar cizer
Sen fazla masum birisisin diyen birisi beni salak yerine koymaya çalışmıştı işte o zaman masum gibi bir kelime benim için kırıcı olmuştu.

İkinci kırıcı kelime ise aklımda yer edinen askerliğim esnasında tabur komutanından (rütbe tuğgeneral) tinercimisin, manyakmısın delimisin gibi bir söz olmuştu.

Askeriye her erkek çocuğunun hatta her yetişkin erkeğin hayalidir. Askerlik öyle bir şeydir ki askerdeyken her gün şu lanet olasıca askerlik bitsin dersin her gün şafak sayarsın bitince de bir ömür ara ara askerlik anılarını anar ne güzel zamanlardı keşke askeriyede kalma imkanım olsaydı dersin. Asıl hayat askerden sonra başlar çünkü. Bir erkek ölene kadar askerlik anıları hep hafizasının en özel yerinde saklı bir sandıktadır.

Askerliğim boyunca uzman çavuşlar, astsubaylarla aram iyiydi ancak üst rütbelerle aram hep bozuktu bölükten atmakla tehdit eden subaylar mı dersin? Sırf uyuz olduğundan çürük verip yollamak isteyen teğmenler mi dersin neredeyse askerlerden mefret ettirecek tiplerdi bunlar şansıma iyi insanlar da çıktı çok şükür ki hâla güzel anılara sahip durumdayım.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol