tatar ramazan

jan
Ben bu oyunu bozarım.

Başrolünü kadir inanırın oynadığı. Bir şekilde hapse düşen ve hapiste yargı dağıta dağıta çeşitli hapishaneler gezen, kendisi gitmeden namı gelen karakter. Senaryo, diğer oyuncular dört dörtlük. Ama kadir inanır gerçekten de hakkını vermiştir rolünün.
Yazar cizer
İnsan bunca zulüm, bunca haksızlık görür de rahat yatabilir mi? O zaman ben de ortaya fırlarım ve adama dur derim. Bu dünyanın hesabı ahrete kalmamalı.

Gibi efsane repliklere sahip filmdir. Tarar ramazan ise bir antihero kahramandır. Film o dönemin adalet sistemini eleştirir. Tatar ramazansa bu adalet sisteminin bir kurbanıdır.

Kendisi kan davaları sonucu cinayet işleyip ceza evine girmiş yıllar sonra çıkmıştır. Her şeyini satıp nişanlısı ile hasımlardan kaçıp istanbul'a yerleşmeyi düşler ama hasımları rahat durmaz tatar ramazan'a pusu kurar ve saldırırlar.

Tatar ramazan silahlı saldırıda omzundan vurulur ve kendisini savunmak amacıyla hasmına bıçak fırlatarak öldürür. Evet bıçak kadir inanır bu yapar.

Mahkeme sahnesinde de adalet sisteminin komikliğini görürüz ramazan mecburan öldürdüm vesaire der kendisini savunur ki olay faili mechuldür ancak hakim siciline bakarak yargısız infaz yapıp cinayetten hüküm giydirir.

Dışarda hayat zordur ekmek karneyle alınır vaziyette adalet ise bitiktir peki ya içerisi? O dönem içerde esrar, uyuşturucu serbesttir mahkumun aklı uyuşsun ki olay çıkarmasın düşünemesin kafası hakimdir kumar serbesttir. Koğuşlarda koğuş ağaları vardır mahkumu ezer dışardan gelen 3 kuruş parasına dahil çöker. Gardiyanlar ağadan rüşvet alıp ses çıkarmaz müdür de bunlardan haberdar ama sessizdir işine gelir.

İşte tatar ramazan da tam bu noktada ortaya çıkar ceza evinde ki adaletsizliklerle savaşır.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol