benim ödediğim vergilerle maaşını alıyorsun resti

hercule poirot
her nasılsa bir şekilde bilinçlenmiş ferdin, gasp edilen vatandaşlık hakkını veya sırtını devlete yaslamış kimselerce maruz kaldığı kötü muameleyi savuşturmak üzere kendi çapında ateşlediği fitil.

fakat her sıradan yurttaşa olanlar gibi malum bireyin de bilinçlenmesi bir yere kadardır. zira "maaşını benim ödediğim vergilerle alıyorsun lan" isyanı genellikle göze kestirilmiş, mülayim, eciş bücüş tiplere karşı başlatılıp asıl yakasına yapışılması gereken makam mevki sahibi
ucubeler yalnızca allah'a havale edildiği için hiçbir vakit gücü yeten yetene anlayışından, mide bulandırıcı bir gösteriden ve bayağı bir artistlikten öteye gitmez.
alaskan crab
haberde, vatandaşın biri polise bunu diyordu, polis de cebinden çıkartığı 50 tlyi adama fırlatıyordu. Ne zaman bu lafı duysam aklıma hep o sahne gelir.
4
succulent succulent
Bir de bunun sen benim kim olduğumu biliyor musuncuları var
succulent succulent
Geçen bi video izledim kız polise diyor sen benim babamın kim olduğunu biliyor musun diyor polis de annen söylemedi mi diyor 😅😅
alaskan crab alaskan crab
ahahaaa :D benim aklıma gelen video, polis millet vekilini durdurmuş, o da beni tanımadın mı diye azarlıyor. Polis de bir sürü millet vekili var bilmek zorunda mıyım diyor, o da tek tek ezberleticem sana tüm milletvekillerini diyordu. Ne kadar çok racon kesiliyor öyle, hepsi de aklımızda kalmış.
succulent succulent
Racon kesmek bizim milletin işi
horny meydan
Haklı bir rest. Boşuna vermiyoruz o vergileri. Bakın benden her ay ortalama 50-60k gelir vergisi kesintisi oluyor. Dilan Polat bile bu kadar vergi vermiyor. Dolasıyla vergisini peşin olarak verdiğim bir konuda karşılığını almak benim hakkım.
caree
Dolaylı ve dolaysız vergi diye iki tür vergi bulunmakta. Dolaylı vergi, kdv ve ötv gibi belirli bir hizmet veya malın alımı veya satımı esnasında devlete ödenen vergi yüzdesini ifade ederken dolaysız vergi; servetten, gelirden veya taşınmazlardan alınan vergiyi ifade eder. Başlıkta ifade edilen vatandaşın memur takımına ya da civil servant denen kamu hizmetçilerine hesap sorma isteğini ve meşruiyetini sağlayan dolaysız vergilerdir. Çünkü direkt olarak maaştan veya diğer gelirlerden kesilen dolaysız vergilerin görünürlüğü ve birey başına düşen miktarın daha rahat anlaşılabilirliği, dolaysız vergilerin kamu ile birey arasındaki maddi bağlantıyı bireyin daha rahat anlamasını ve bu sayede memur zümresi ile kendisi arasındaki maddi ilişkideki oranı çözmesini sağlar. Bu farkındalık da başlıktaki gibi meşru serzenişlerin doğmasına neden olabilir ama bilindiği gibi ülkemizde bu gibi serzenişlerin pek bir anlamı yok. Bunun nedeni ise devletin vergi gelirlerinin %70'ini dolaylı vergilerden gelen gelirler oluşturuyor. Geri kalan %30'luk dilimi oluşturan Gelir Vergisi, Kurumlar Vergisi, Değerli Konut Vergisi, Emlak Vergisi gibi vergiler de çoğunlukla işlemlerden kesilidiği için siz bu vergileri de verdiğinizi anlayamıyorsunuz. Yani, vergi mükellefleri üzerinde büyük bir vergi yükü olmasına rağmen aslında görünürde kimse vergi vermiyor. Bu yüzden de memur kademesi sizin bu gibi serzenişlerinizi kötü bir tabirle sikine taşağına sürüyor. Bu durumu değiştirmenin yolu, verginin görünürlüğünü arttırmak ama o da türk vergi hukukunu baştan revize etmek anlamına geldiği için pek bir kimsenin bu işle uğraşacağını düşünmüyorum.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol