baklava

succulent
Nişasta ve un temel malzemesi olan hamuru incecik açılır, farklı farklı metodları vardır. Arasına ceviz veya Antep fıstığı koyulur. Kat kat bu şekilde devam eder. Yaklaşık 40 kat yufka olur. Baklava dilimi gibi kesildikten sonra üzerine eritilen tereyağı dökülerek fırınlanır. En sonda şerbeti dökülür ve yemeğe hazırdır. Ev hanımları arasında sıcak baklavaya soğuk şerbet, soğuk baklavaya sıcak şerbet gibi bir çekişme vardır, aynı münir Özkul ve adile naşit'in turşu sirkeden olur limondan olur kavgası gibi bir tartışma ortamı yaratır. Babaannem öyle güzel baklava yapardıki, geçimini bile bunla sağlardı. Onun baklavası üstüne daha güzel baklava yediğimi hatırlamıyorum. Artık hayatta olmadığı içinde yiyemiyorum.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol