baklava

sitemkar
Fıstıklı olanı makbul olan, fıyatı fıstık nedeniyle son zamanda arşa çıkmış olan ülkemizin gastronomik manada en iyi tatlısı.
unreactive
iki türlüsü vardır: birincisi, lop lop mideye gömdüğünüz gıda biçiminde olanı; ikincisi, spor yaptıkça karın altı kısmında oluşan bölge. aslında o hep var ama yağdan dolayı gözükmüyor.

baklava yiyince baklava yapar mısınız diye merak ediyorsanız isviçreli bilimadamları bunu tez zamanda cevaplar diye umuyorum.
mischief
Her yerde yenmemesi gerekir. Antep baklavası kalitelidir,bizzat denedim, bu baklavaysa diğer şehirlerde sattıkları bildiğin glikoz şurubu.
Diyabet olma niyetiniz yoksa Çok fazla yenmemesi gerekir.
succulent
Nişasta ve un temel malzemesi olan hamuru incecik açılır, farklı farklı metodları vardır. Arasına ceviz veya Antep fıstığı koyulur. Kat kat bu şekilde devam eder. Yaklaşık 40 kat yufka olur. Baklava dilimi gibi kesildikten sonra üzerine eritilen tereyağı dökülerek fırınlanır. En sonda şerbeti dökülür ve yemeğe hazırdır. Ev hanımları arasında sıcak baklavaya soğuk şerbet, soğuk baklavaya sıcak şerbet gibi bir çekişme vardır, aynı münir Özkul ve adile naşit'in turşu sirkeden olur limondan olur kavgası gibi bir tartışma ortamı yaratır. Babaannem öyle güzel baklava yapardıki, geçimini bile bunla sağlardı. Onun baklavası üstüne daha güzel baklava yediğimi hatırlamıyorum. Artık hayatta olmadığı içinde yiyemiyorum.
rocinante
aşırı dandik bir tatlıdır. bir de bunun nazileri var, baklava da baklava gezerler! fıstığı ayrı yerim daha güzel.

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol