başıboş köpek severlerin ortak özellikleri

succulent
Köpekleri sokakta aç bırakan da bizleriz, onların yaşam alanlarını katleden de biz insanlarız. Sadece köpeklerin değil tüm hayvan aleminin. Betonlaşma, onların yaşam alanlarını işgale sebep oluyor. Ayrıca dışarıdaki aç hayvanların saldırgan olmasından da daha doğal bir durum yoktur. Zira aç insan da çalar çırpar yada cinayet bile işleyebilir. Her şeyi geçtim yine biz insanlar bu hayvanları çiftleştirip satarız. Onları evimize yavruyken çok tatlı diye alır sonra büyüyünce bakamayacağımız için sokaklara bilinçsizce terk ederiz.
Aklı olmayan, Allah'ın bile hayvanlar benim sessiz kullarım dediği canlı türünü onların hiçbir şeyden haberi yokken yaşama haklarını ellerinden alırız.
Sonra da tüm reailst düşünceler altında köpektapar oluruz. Keşke içinde bir gram hayvan sevgisi olsa her kişinin. O zaman bu dünya daha çekilir bir yer olurdu. Zira hiç bir faydası olmadığı halde sırf canlı ve bize muhtaç diye bir hayvanı seven insanın içindeki sevgi saftır temizdir. Çünkü biz artık sadece menfaatlerimize göre seviyoruz.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol