discord

alaskan crab
web browser üzerinden hala açık olduğunu gördüğüm uygulama. Ekşi sözlük başlığında da yazdığım gibi, platformlar, sizin nasıl kullandığınıza göre değişen yerlerdir. Örneğin benim şu an yaşadığım youtube deneyimim ile, geçen yanlışlıkla denk geldiğim birinin youtube algoritması o kadar farklıydı ki, en başta o elemanınki gibi kendini lanse etseydi youtube, bu ne boktan bir platformdur böyle diye koşarak uzaklaşırdım.

Discord'da aynı minvalde, içinde bulunduğum gruplar bana çok yararı olan yerler. Kendi başıma not defteri gibi kullandığım serverlar da mevcut, pythonla çektiğim verilerin anlık yazılıp kaydedildiği yerler de yine discord üzerindeydi. İş toplantıları bile burada yapıyorduk Normalde bu tarz işler için Slack kullanılır da, biz buraya alışıktık, demeye çalıştığım epey zarar veren bir şey oldu bana. Yasaklamak yerine, uzlaşmaya çalışılması, istenilen gruplardaki IP'lerin, devlet yetkililerine sağlanması gibi durumlar olmadığında ancak böyle harekete geçilmesi gerekir kanımca.

Çok aktif kullanan biriyim, alışana gayet de rahat bir platform olmasına rağmen, eğer devletle iş birliği yaparak, bu kötülükleri ortaya çıkarmaya çabalamayan bir yapısı varsa kapansın, ben işimi başka yerlerde de yaparım. İşin komik yanı, bunun kapanmasına vesile olanlar da başka yerde yapar zaten.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol