diğer zamanlardan farklı hissetmek

kendinitavuksanankartal
#1 ' entry bağlamından farklı olarak başlığa kendi hissiyatımı yazmak istiyorum.

Futurist hareketin hissettiği ve algıladıgı gibi ben de mevcut zamanların tamamlandıgını ve yeni bir çağa giriş yapıldıgını düşünüyorum.

(bkz: Fütürizm)

1- Teknoloji o kadar hızlı şekilde günlük yaşamımızı işgal etti ki ne oldugunu bile anlayamadık. Hayatımız kolaylaşırken aletlerimize ve kendimize yabancılaştık. Kullandıgımız cep telefonunun da bilgisayarın da işleyişine hakim değiliz, ne yaptıgını bilmiyoruz. Kendimize de yabancılaştık çünkü başka insanların hayatları önümüze serildi, ve mutlu olabilecek kadar yeterli hayatlarımız varken mutsuz olmak için pek çok sebebimiz oldu.

2- İklim değişikliği artık herkesi etkilemeye başladı. Bahar ayları neredeyse yok oldu. Su kıtlıgı hemen her yıl gündemimizde.Orman yangınları da cabası. Küçükken gelecekte olacağını okudugum olayları artık birebir yaşıyorum. Bunu daha buzulların erimesi ve su seviyesinin yükselmesi ile beraber kıyı şehirlerinin terk edilmesi izleyecek.

3- Ekonominin çok fazla kötüye gitmesi, sadece Türkiye için söylemiyorum genel anlamda prekaryalaşma hakim. Artık Proleterya bile yok.

(bkz: Prekarya)

Amerikalı zenginler uzaya yerleşme planları yapıyor. Bir grup insan obezite ile mücadele ederken bir grup insan da açlıkla mücadele ediyor. Bu uçurum da gittikçe büyüyor

4- Siyasetsiz,Güçsüz Popülizm, Bugün ideolojilerin bir anlamı var mı emin değilim. Yaşadıgımız gezegen yok olurken bir yanımız aç, bir yanımız kilo verme derdinde,bazılarımız uzaya kaçmak istiyor, bazılarımız ise like ve beğeni almak için neredeyse canından olacak.

(bkz: Obezite)
(bkz: Açlık)
(bkz: Elon Musk)
(bkz: SpaceX)
(bkz: Bill Gates)
(bkz: Saint-Barthelemy Adası)
(bkz: Little Saint James)
(bkz: Jeffrey Epstein)

Ve aptal bir toplumda ideoloji yerine tek bir şey hakim. Popülizm ve oyları kendi lehine değiştirmek için yapılan saçma sapan kanunlar.

(bkz: idiocracy)

Bütün bunlar üst üste geldiğinde insan akıl sağlıgını koruyamıyor.

(bkz: Antidepresan)


Ailesiyle,çevresiyle, yaşlısıyla genciyle yetiştirildiğim konjonktür artık yok. Öğretilen her şey genel olarak anlamsız,değersiz ve başarısız olmaya mahkum.

Son olarak;
(bkz: Dünyada eğitimli kesimin cezalandırılması)

diğer zamanlardan farklı hissetmek


bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol