starfield

kendinitavuksanankartal
Bethesta'nın yeni uzay oyunu.

Beklenti çok yüksek tutuldu, haliyle de bu yüksek beklenti karşılanamadı.
10bin gezegen muhabbeti heyecan uyandırsa da belli başlı gezegenler dışındakilerin otomatik doldurma sistemi ile yaratılmasından ötürü bir süre sonra aynı gezegenin farklı varyasyonları ile karşılayorsunuz.

Ama insanların en çok şikayet ettiği nokta gezegenlere uzay gemisi ile inememek-çıkamamak oldu. Gideceğiniz her yere Fast travel ile ışınlanıyorsunuz. Böyle olunca uzayda olmanın bir anlamı kalmıyor. Uzay ayrı bir oyunmuş gibi savaş alanı halinde kalıyor.

Genel görüşler bu şekilde olsa da benim açımdan starfield teknik sıkıntılarını bir kenara koyarsak oldukça tatmin edici bir deneyim oldu. Uzay bilindiği üzere çogunlukla boş bir yer.Canlılık çok çok nadir. Bu nedenle medeniyetin dışına çıktıgımda boş gezegenlerdeki yalnızlık duygusunu sevdim. Bethesda oyunu olmasından mütevellit görevler de insanı yormayan ve skyrim tadındaydı.Korsan gemileri ile savaşmak zevkliydi.

Companion sistemi de bir RPG oyununda aradıgım ilk özellik. Burada mürettebat kurmak gemi içinde dolaşmayı da zevkli kılıyor.


starfield
starfield
starfield
starfield
starfield
starfield
starfield
starfield
starfield
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol