tavuklarda Salmonella bakterisi olma olasılığı büyük olduğu için, yıkama durumunda, suyla beraber etrafa sıçrayarak, her yeri bakteri yapma gibi bir risk vardır. O nedenle tavuk yıkanmaz, çiğ tavuğun kesildiği tahta, bıçak, konulduğu tabak iş bittikten sonra temizlenmesi gerekir, eğer kasabınız, tavuğu hazırladığı yerde, sizin kırmızı eti de yapıyorsa, o bir bok bilmiyordur ondan bir daha alışveriş yapmayın.
Aslında duyduklarımizin yanında bu oldukça masum kalıyor.
Ben tavuk yemeği bıraktığım için ister yıkansın ister yıkanmasın. Yakında et yemeği de bırakmayı düşünüyorum
Yemeyi*
evet, toplumsal bir çürüme olduğu için, bunlar falan masum şeyler oldu artık, bir esnaf tanıdığın bana çok samimi bir şekilde söylediği bir şey vardı. Sakın dışarda soslu tavuk yemeyin, deterjanla yıkayıp, sonra maden suyunda tutup, çürümüş tavukları arındırıp, ardından da sosluyorlarmış, hiç anlaşılmıyorumuş falan çok kötü şeyler dönüyor en iyisi evden yemek olabildiğince.
Sırf bu yüzden tavuk satmıyorum alaskan crab
Ben de kıyma türünü dışarıdan mümkün olduğunca yemem.