felsefe

siyah anka
"felsefe sadece gerçekle uğraştığı izlenimi verir ama belki de düşlemleri dile getirir, edebiyatsa sadece düşlemlerle uğraştığı izlenimini verir ama belki de gerçekleri dile getirir." diderot

aslında felsefe dediğimiz şey sorgulama ve insan hayal gücünün sınırsızlığını gösterme gücüdür. zamanın eskisinden yenisine uğraşıları en başından beri var olarak bilimleri doğurmuş ve mitolojik ögelerle beslenerek zenginleşmiş bir yapıda olmasına olmasına rağmen asla sistematik bir yapıda olamamıştır. her zaman bir yığılma halinde ilerlemiş ve belki de bu sayede özüne ulaşma imkanı doğurmuştur.

felsefe aslında kafa açma işidir ve kafası çalışmayan ya da kafasının çalışmasını acı verici bulan insanlar tarafından hakir görülerek dövülse de bugünkü yaşanan durumu en iyi şekilde gösteren bir fenerdir.

sorgulamak ve düşünmek cevaplardan çok daha önemlidir çünkü cevap bir sonken sorgulamalar ve düşünceler sınırsızdır. hayal gücümüz gibi en çok saçmalamaları da yapabileceğimiz ama en mantıklı çıkarımları yapabileceğimiz bir yolculuktur.
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol