hapşırmak

hesapsahibi
özellikle planlı gelen o ilk hapşırık öncesi ciğere derin bir nefesle doldurulan oksijen miktarını başka hiç bir şekilde alamazsın. ömrüne ömür katar. standart nefes alış periyodunda oksijenin tam manasıyla ulaşamadığı kıyıda köşede kalmış alveoller dahil ciğerin komple bayram eder.

bir zamanlar enfiye vardı hayatımızda. güzel güzel çekerdik burnumuza, sonra delicesine hapşırırdık. hatta çok şık renkli bir enfiye kutum bile vardı. sonra ne oldu bilmiyorum. hayatımıza renk katan pek çok güzel şey gibi usulca enfiye de çekti gitti hayatımızdan. ama eminim mısır çarşısındaki baharatçılarda hala vardır isteyene.

tanım: tütün bitkisinden elde edilir. kurutulup fermente edildikten sonra toz haline getirilir ve çeşitli baharatlarla karıştırılır ve burun yoluyla bünyeye alınır (normal tütün gibi sarıp da içmeye kalkmayın, sonra nerenizden hapşırmaya başlarsınız bilemem).
bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol