ketojenik diyet

succulent
Bu diyet özeti şöyledir;
Yüksek yağ, yeterli protein, düşük karbonhidrat.

Yağ seçeneklerimiz tabi ki hayvansal değil daha çok bitkisel yağlar arkadaşlar. Zeytin yağı, Hindistan cevizi yağı gibi.
Protein ise günlük alınması miktardan bir tık daha aşağıda olabilir ketosiz olabilmek için.
Düşük karbonhidrat ise günlük alımı 25-50 mg arasında olmalı ki ketazosiz gerçekleşsin. Bu da tabii sebzelerden ve kuruyemişlerden alınan karbonhidrat ile. Ekmek, makarna, pilav kesinlikle yasak.
Bu diyetin amacı ise vücudu ketosize sokmaktır.
Nedir peki bu ketosiz?
Karaciğerin yağları ketonlara dönüştürüp kan dolaşımına göndermesinin sonucu olarak meydana gelir. Kasları ve diğer dokular daha sonra bunları alternatif bir yakıt olarak kullanabilir. Ketonların parçalanmasına ise ketozis denir.
Yani size dışardan enerji kaynağı yerine içerideki yağları enerjiye dönüştürüp harcatmayı hedefleyen bir yöntem.
Lakin bu diyeti çok uzun süreler uygulamak hem sağlık açısından tehlikeli hem de sürdürülebilirliği çok mümkün değildir. Bu tarz bir beslenmeyi diyetisyen eşliğinde yapmak, boy ve kilo endeksimize göre günlük almamız gereken yağ, protein ve karbonhidrat miktarımızı belirlemek için çok önemli bir faktördür.
Bu diyeti yaparken bozmak gibi bir şansınız yok çünkü her hata ketosizten sizi çıkarır. Ayrıca diyet süresi bittiğinde diyeti parça parça açarak yapmak gerekiyor. Uzman şart yani.
Bu diyeti yaklaşık 1 ay boyunca hiç bozmadan spor takviyesi ile yaparak 11 kg vermiştim. Ama bazı sebepler yüzünden kontrollü açamadım ve verdiğim kiloları 3 ay gibi kısa bir sürede geri aldım. Şimdi farklı bir diyet uyguluyorum bakalım bu kilolar vücuduma ne kadar yerleşmiş gözlemleyeceğim.

bu başlıktaki tüm girileri gör

neden bekliyorsun?


bu sözlük, duygu ve düşüncelerini özgürce paylaştığın bir platform, hislerini tercüme eden özgür bilgi kaynağıdır.
katkıda bulunmak istemez misin?

üye ol